Apă raționalizată în mai multe localități din județul Brașov. În municipiul Brașov nu va exista o criză a apei, spun reprezentanții Companiei Apa

Lipsa precipitațiilor din ultima perioadă a afectat aprovizionarea cu apă potabilă pentru mai multe localități din județul Brașov. Astfel, după ce a scăzut foarte mult nivelul apei din acumularea de la Dopca, Compania Apa Brașov a ca în localitățile Bogata, Dopca, Mateiaș și Racoș apa să fie furnizată doar între orele 06.00 – 20.00. În schimb, seara și noaptea se va apa va fi oprită. 

Apa este întreruptă și în comuna Budila, însă numai două ore pe zi, între orele 18.00 și 20.00, asta pentru a se putea realimenta rezervoarele de apă. Conform explicațiilor primarului comunei, Irimia Marșavela, comuna are două rezervoare de apă, fiecare cu o capacitate de 100.000 de litri, iar pentru nu mai fi nevoie de întreruperea apei, ar mai fi nevoie de un astfel de rezervor de 100.000 de litri. 

În restul localităților din județ, reprezentanții Companiei Apa Brașov și cei ai Prefecturii Brașov au precizat că nu sunt probleme. 

De altfel, operatorul regional de apă menționat că la acumularea Tărlung este suficientă apă, iar în cazul în care va fi nevoie, vor fi activate sursele subterane de la Prejmer. 

Pe de altă parte, pentru zilele următoare, meteorologii prognozează ploi, în special în zonele de munte. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.