Deputatul Marian Rasaliu: „Dacă proiectul Spitalului Regional Brașov este bun și este matur, de ce l-ați ignorat, domnule Coliban, atâția ani?”

Deputatul PSD Marian Rasaliu critică implicarea tardivă a primarului Allen Coliban în proiectul Spitalului Regional Brașov. Totodată, parlamentarul se întreabă de ce nu a fost atât de activ primarul în perioada în care la Ministerul Sănătății s-au perindat membri USR. Criticile deputatului PSD vin după ce primarul Allen Coliban, în urma unei vizite la Ministerul de Finanţe, a declarat că a primit un semnal favorabil, că „proiectul Spitalului Regional Brașov este bun și este matur” şi poate fi primul din România, construit prin parteneriat public-privat (PPP).

„Domnul primar Allen Coliban ne-a anunțat într-o postare pe Facebook, așa cum îi place dumnealui să comunice cu cetățenii județului Brașov, că a mers într-o vizită de lucru legată de proiectul Spitalului Regional la Ministerul Finanțelor. Mai mult decât atât, edilul consideră că ”proiectul Spitalului Regional Brașov este bun și este matur”. Cum de abia acum a realizat acest lucru? De ce a așteptat atât pentru a lupta ca acest proiect să prindă cât mai repede contur? Oare a început să încălzească drumurile către ministere fiindcă este conștient că se apropie campania electorală și nu are cu ce realizări să se laude? Să nu uităm că în acest an parlamentarii de Braşov au fost convocaţi la trei întâlniri legate de proiectul Spitalului Clinic Regional de Urgenţă Braşov. La prima întâlnire, organizată la Consiliul Județean Brașov, Allen Coliban a lipsit. Primarul ne-a convocat ulterior de două ori pentru a discuta acest subiect de mare interes pentru județ, dar la una dintre întâlnirile organizate chiar de el nu s-a mai prezentat”, a reamintit Marian Rasaliu.

Deputatul a precizat că „din 2019, de când a ieșit de la guvernare Partidul Social Democrat, proiectul Spitalului Regional a fost uitat în sertare” şi că nu a avansat suficient nici când USR a avut ministru la Sănătate. 

„USR a avut miniștri la Sănătate, de ce nu a făcut niciun drum atunci la București domnul Coliban pentru a susține acest proiect atât de important pentru brașoveni? Fosta guvernare USR a ignorat total acest spital. Mă bucur că domnul Coliban a fost primit luna aceasta la discuții de către domnul profesor Alexandru Rafila, ministrul Sănătății din partea PSD, dar și de către domnul Mihai Precup, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Finanțelor”, a declarat Rasaliu.

Actualul deputat a reamintit şi de faptul că, pe acest proiect, la un consens politic s-a ajuns în perioada în care el a fost prefect al Braşovului. 

„În perioada în care am fost prefect, după nenumărate dezbateri și o comunicare constructivă, am ajuns ca pe plan local să avem consens politic, astfel încât toți parlamentarii de Brașov la acea vreme – PSD, PNL, USR și UDMR – să susțină construirea unui nou spital, regional, în Brașov. Ulterior au existat tot felul de tergiversări și proiectul a fost dat uitării. Să nu uităm că domnul Allen Coliban este primar al Brașovului din 2020. Ce a făcut în acești ani? Cetățenii s-au săturat de vorbe goale. S-a pierdut timp prețios, iar necesitățile brașovenilor au fost neglijate!”, a încheiatdeputatul PSD Marian Rasaliu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.