VIDEO Fermier din Vulcan, dosar penal pentru blocarea totală a râului Bârsa

Credit foto&video: ASUM

Un fermier din Vulcan, disperat de seceta din ultima perioadă, a trecut la măsuri extreme pentru a-şi salva recolta: a blocat total cursul râului Bârsa, printr-un baraj impovizat cursul râului Bârsa pentru a trage apa cu care să-şi ude câmpurile. 

Bărbatul a folosit o motopompă şi un furtun pentru a-şi iriga culturile, timp de o săptămână. El administra un câmp de 80 de hectare pe care cultiva porumb, cartofi şi grâu. 

Fermierul s-a ales cu dosar penal, iar barajul făcut din balastru, care oprea cursul apei, a fost desfiinţat. 

„S-a constatat la fața locului că o societate de pe raza comunei Vulcan a realizat lucrări de barare a cursului de apă din materiale locale (…), iar din acumularea rezultată, cu o motopompă se realizau lucrări de irigații pe un teren pe care dumnealui îl are în administrare de la proprietarii de pe raza comunei”, a declarat, pentru radiobrasovfm.ro, directorul Societății de Gospodărire a Apelor Brașov, Mihai Uță. 

Acum, firma agricultorului va suporta consecinţele, el alegându-se cu un dosar penal pentru blocarea cursului de apă. 

„Pentru lucrările realizate fără acte de reglementare societatea va fi sancționată contravențional, iar în urma controlului la teren lucrările au fost dezafectate și se asigură secțiunea de curgere liberă apei în albia minoră”, a adăugat Mihai Uță. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.