Parc fotovoltaic în curtea Aeroportului Internațional Ghimbav? Consiliul Județean Brașov se gândește să obțină bani europeni pentru o astfel de investiție

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav ar putea deveni independent energetic, din momentul în care va fi pus în funcțiune. Anunțul a fost făcut marți de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, în timpul unei conferință de presă la care a participat și ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, ajuns la Brașov tocmai pentru a le prezenta primarilor un program european prin care sunt acordate finanțări europene pentru obținerea independenței energetice.

Mai mult, șeful administrației județene spus că va depune o cerere de finanațare pentru obținerea fondurilor europene pentru această investiție. 

„Aeroportul Brașov poate deveni independent din punct de vedere energetic. Noi am prevăzut în lista de proiecte pentru acest an elaborarea unei documentații din care să rezulte cum se va putea atinge acest obiectiv și care este valoarea investiției. Avem terenul necesar. În urma documentației prealabile, realizată de o instituție abilitată, din care să rezulte ce înseamnă branșamente, ce echipamente sunt necesare, de câte panouri este nevoie, și care va fi valoarea unei astfel de investiții”, a declarat Veștea. 

Totuși, președintele Consiliului Județean Brașov a menționat că realizarea investiției pentru asigurarea independenței energetice a aeroportului va trebui realizată astfel încât să nu fie afectată dezvoltarea ulterioară a aeroportului. 

Acum rămâne de văzut dacă administrația județeană va finaliza în timp util documentația la care a făcut referire președintele Consiliului Județean Brașov și dacă specialiștii vor reuși să găsească o soluție tehnică pentru asigurarea independenței energetice pentru aeroport, care, mai mult ca sigur, va consuma multă energie electrică. De asemenea, nu este exclus ca pentru montarea panourilor fotovoltaice să fie nevoie de acordul instituțiilor din domeniul aeronautic. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.