Prejmerul a „dezertat” temporar din Asociația Metropolitană de Transport Brașov. Locuitorii comunei trebuie să se reorienteze pentru a ajunge la Brașov

Primăria Prejmer a spus „pas”, pentru o perioadă, transportului metropolitan gestionat de Asociația Metropolitană Brașov și a solicitat suspendarea liniei 520 (Triaj – Prejmer) pentru perioada 11 iulie – 4 septembrie. Măsura a fost anunțată abia în 11 iulie, aproape de ora 15.00, de primarul comunei, Mihai Apafi, pe rețelele de socializare.  Asociația Metropolitană de Transport și RATBV nu au făcut, în schimb, niciun anunț oficial. 

Potrivit primarului, suspendarea a fost solicitată de către localitate, având în vedere numărul mic de călători din această perioadă și costurile mari pentru subvenționarea acestui serviciu. 

„Pe perioada verii, estimăm o economie de până la 300.000 de lei (60.000 de euro), sumă ce ne asigură posibilitatea prelungirii rutei și o bună funcționare până la finalul anului 2022.  Prin implementarea programului de vară (suspendarea liniei 520 – n.red.), rămâne operațională linia 540 – Vama Buzăului – Prejmer – Brașov, cu oprire în Prejmer, în cinci stații pe strada Brașovului”, a explicat primarul. 
Pentru prelungirea traseului liniei 520, edilul a spus că a început discuțiile cu RATBV și cu Asociația Metropolitană de Transport Brașov.  
 
Linia 540 are patru curse pe zi în zilele lucrătoare și trei curse în zilele de weekend. În aceste condiții, locuitorii comunei, inclusiv navetiștii, vor trebui să se reorienteze atunci când au treabă în Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.