A fost lansată selecția participanților la Târgul Producătorilor Brașoveni din cadrul FOV 2022

Începând de astăzi și până pe 21 august ora 12.00, Primăria Brașov, în parteneriat cu Asociația “Produs în Brașov”, a lansat selecția participanților la Târgul Producătorilor Brașoveni, care va avea loc în perioada 9-11 septembrie, în Piața Sfatului, acest târg făcând parte din evenimentul Forumului Orașelor Verzi 2022, doritorii se pot înscrie prin completarea formularului on-line de preselecție

Formularul va conține întrebări despre procesul de producție, materialele sau materiile prime folosite (dacă sunt de origine locală, dacă sunt materiale reciclate sau din surse regenerabile, bio etc), dar și despre punctele de vânzare sau prezența pe piața brașoveană. De asemenea, în cadrul formularului, solicitanții vor trebui să atașeze între 3 și 10 imagini sugestive cu produsele lor (în care să fie vizibile și etichetele/ambalajele) și între 3 și 5 imagini sau  clipuri video sugestive din atelierele de producție/creație sau din ferme care să cuprindă manufacturarea produselor sau culesul, după caz.

Potrivit regulamentului, au dreptul să participe:

  1. a) producători locali sau cooperative care aduc produse din următoarele categorii: produse alimentare, băuturi alcoolice și non alcoolice, cosmetice naturale, produse realizate manual (jucării textile, bijuterii, lumânări, creație vestimentară etc)
  2. b) meșteșugari (olari, pielari, cioplitori în lemn, turtari, tâmplari, opincari, creatori de vestimentație tradițională, împâslitori, cei care realizează împletituri din fibre vegetale și naturale, pictori etc).

Participanții la Târg vor putea comercializa doar propriile produse și trebuie să îndeplinească  următoarele condiții:

  1. a)  să fie autorizați și înregistrați DSV și/sau DSP, precum și fiscal, conform legislației în vigoare (după caz);
  2. b) să respecte toate normele legislației în vigoare de protecție a consumatorului privind etichetarea produselor, afișarea prețurilor etc

De asemenea toți doritorii trebuie să își desfășoare activitatea în deplină legalitate, atât din punct de vedere fiscal, cât și sanitar-veterinar. Procesul de selecție va avea în prim plan satisfacerea consumatorilor brașoveni prin oferirea unei game variate de produse locale de cea mai bună calitate, iar selecția participanților se va face după următoarele criterii: proximitatea locației de producție/procesare față de Brașov; transparența procesului de producție; participarea pe piața brașoveană cu propriile produse; contribuția la o diversitate cât mai mare de produse de calitate în cadrul evenimentului, fără ca un segment să fie reprezentat disproporționat față de cererea estimată a publicului.

Vor fi disponibile 40 de pavilioane, în Piața Sfatului, de 3x3m.Mai multe detalii despre înscriere sau condițiile de desfășurare a târgului sunt disponibile în Regulamentul târgului. Informații suplimentare legate de procesul de selecție și/sau organizare a evenimentului se pot obține prin email, către produsinbrasov@gmail.com, sau telefonic, la numărul +40735074247.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.