Bibliotecă mobilă în Poiana Brașov

Începând de luna aceasta până în luna octombrie, în funcție de condițile meteo, cei care ajung în Poiana Brașov vor avea arte de o surpriză: dacă își doresc să citească o carte în mijlocul naturii vor putea face acest lucru într-o bibliotecă mobilă tip iglu.

În cadrul unui proiect ce se defășoară în mai multe zone din țară, ”Biblioteca Mobilă” pune la dispoziția turiștilor cărți din diverse domenii.

Ne-am gândit să punem la dispoziția fiecărui turist care stă în zonele de campare sau în zonele montane o bibliotecă de unde să poată să se arovizioneze cu cărți, să citească. De ce într-un igloo? Pentru că este o zonă protejată. Nu am fi avut o altă locație unde să le poziționăm, să le protejăm de vreme rea, să fie într-un mediu controlat și am ales această varitantă pentru că e foarte elegantă, a explicat Sebastian Sbîrcea, președintele Asociației Exploratorilor Pușcații.

Închirierea cărților se face gratuit. Ffiecare cititor este rugat să înapoieze cărțile împrumutate. Astfel de biblioteci mobile mai sunt amplasate ți în alte locuri în țară, respectiv la Bâlea Lac, la Muzeul Castelul Corvinilor, Poiana Glăvoi din Bihor, la Vatra Dornei și Lacul Roșu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.