După multe poticneli, încep lucrările de extindere a Școlii Gimnaziale nr. 30 din Brașov. Primăria ar fi vrut să anuleze licitația

Primăria Brașov a semnat în 6 august contractul pentru lucrările de extindere a Școlii Gimnaziale nr. 30 cu firma Stadi Design SRL din Codlea. Valoarea contractului este de 4.954.781 lei fără TVA, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni.  Proiectul prevede construirea unui corp nou, individual, poziționat ca extindere între corpul școlii (corp 1) și corpul sălii de sport (corp 2). În noul corp de clădire se vor amenaja 10 săli de clasă, un cabinet medical, două laboratoare (dintre care unul de informatică), o bibliotecă, dar și un lift exterior pentru persoanele cu dizabilități. 

Noul corp va fi alipit de cel funcțional în prezent, iar după finalizarea lucrărilor școala va avea 40 de săli de clasă. 

Primăria Brașov, obligată să semneze contractul

Școala Gimnazială nr.30, str. 1 Decembrie 1918 nr. 4, este una dintre cele două școli  care deservește elevii din cartierul Tractorul, iar licitația de lucrări pentru extinderea unității școlare a fost lansată anul trecut, în luna noiembrie și au fost depuse 3 oferte. În 24 martie 2022, Primăria Braşov a transmis unuia dintre ofertanţi o adresă prin care anunţa că a decis anularea procedurii de atribuire a contractului.

Unul dintre ofertanți a contestat decizia, reclamând că „anularea procedurii de achiziţie s-a făcut «forţat», fără a avea vreo justificare legală”. Același contestatar a solicitat şi anularea ofertelor depuse de celelalte două firme.   

În 11 mai 2022, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a emis o decizie prin care a admis ambele solicitări din contestaţia amintită, obligând Primăria Braşov să continue procedura de atribuire, dar cu aplicarea aspectelor referitoare la ofertele celorlalţi doi constructori.  

Inițial, lucrările ar fi trebuit să fie realizate de RIAL SRL 

Extinderea acestei unități de învățământ a fost a fost luată în calcul de Primăria Brașov încă din anul 2018, iar planul inițial, era ca lucrările să fie realizate de RIAL SRL (firma aflată în subordinea Consiliului Local).

Acest lucru nu s-a mai întâmplat, noua conducere a Primăriei Brașov, apreciind că proiectul trebuie realizat de un constructor „din afară”. Anul trecut, RIAL SRL a anunţat municipalitatea braşoveană că nu pate realiza lucrările, motivând că valoarea estimată a lucrărilor – aprobată în anul 2018 – este mult prea mică.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.