Voluntarii brașoveni și ONG-urile, răsplătiți la prima ediția a Vibes Community Fest Brașov. Ce premii se vor acorda?

Brașovenii, dar nu numai ei, sunt așteptați joi, 25 august, în Piața Sfântul Ioan din Brașov, să îi cunoască pe cei mai implicați dintre voluntari. Asta pentru că în programul Vibes Community Fest 2022, eveniment organizat de Agenția Metropolitană Brașov și care va începe la ora 17.00, este inclusă și o Gală a voluntarilor.  

„Scopul acestei gale este ca, împreună, să sărbătorim implicarea civică și să punem bazele unei comunități mai unite și mai integrate”, au transmis reprezentanții Agenției Metropolitane Brașov, prin managerul evenimentului, Medeea Petrovan.

În cadrul galei vor fi premiați voluntarii înscriși pe Platforma de Voluntariat Brașov, un proiect lansat anul trecut, dar care, în numai un an, a atras aproximativ 5.000 de utilizatori – 4000 dintre aceștia activi, dar și peste 110 organizații.   

„Suntem mulțumiți de rezultate, iar în 25 august 2022, la Vibes Community Fest, în cadrul Galei Voluntarilor, îi vom premia pe cei mai implicați voluntari, pe cei mai populari voluntari, pe cei mai buni coordonatori. Premii vor primi și cele mai bune organizații, dar și cele mai implicate organizații. Vreau să mulțumesc Agenției Metropolitane Brașov, pentru că am reușit să organizăm acest eveniment prin forte proprii”, spune Ionuț David, inițiatorul și managerul Platformei Voluntariat Brașov.

Sprijin real pentru ONG-uri: în două ore rezolvă problema voluntarilor

Până în prezent, prin intermediul acestei platforme au fost facilitate peste 150 de evenimente, a explicat miercuri, într-o conferință de presă, Medeea Petrovan, event manager Vibes Community Fest 2022:

„În medie, dacă un ONG anunță un eveniment pe platformă, în maxim două ore reușește să obțină zeci sau sute de voluntari. Cel mai elocvent exemplu în acest sens este cel al Centrului pentru refugiați de la CATTIA, care, prin intermediul acestei platforme, a atras peste 800 de voluntari”.

Pe platforma voluntarbv.ro se poate înscrie orice persoană care vrea să se implice în viața comunității prin acțiuni de voluntariat. Pentru tinerii, activitățile de voluntariat sunt importante, pentru că implicarea în astfel de acțiuni este luată în considerare în cariera lor profesională.  

Ce se va întâmpla, în plus, la Vibes Fest

Pe cadrul Vibes Community Fest din Piața Sfântul Ioan, pe lângă Gala Voluntarilor, se va lansa cea de-a doua ediție a programului de burse Generația Tech (gestionat în parteneriat cu Digital Nation). De asemenea, vor fi concerte și alte evenimente speciale, dedicate, în principal, tinerilor, dar nu numai lor. Festivalul începe la ora 17.00 și se încheie la ora 23.00 .

Programul Vibes Community Fest 2022:

17:00-18:00 – Warm-up
18:15-18:45 – Concert Pedestrians
19:00-19:30 – Momentul Generația Tech
19:45-20:15 – Moment Voluntariat Brașov
20:15-21:00 – DJ Party Tennebrek
21:00-22:00 – Concert Mihail (Mă ucide ea!)
22:00-23:00 – DJ Party Tennebrek

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.