Municipiul Brașov se pregătește pentru prima platformă îngropată de deșeuri. Până la lucrări, trebuie făcute studiile

Proiectul platformelor de deșeuri subterane din municipiul Brașov, anunțat de municipalitatea brașoveană în deceniul trecut a ajuns la etapa documentațiilor pentru prima lucrare. Astfel, prima astfel de platformă ar urma să fie amplasată în Centrul Istoric al municipiului Brașov, pe strada Sf. Ioan, iar pentru realizarea studiului de fezabilitate și a altor documentații necesare obținerii avizelor, Primăria Brașov caută un consultant de specialitate, căruia este dispusă să îi plătească 135.000 lei, fără TVA. 

Această documentație trebuie realizată în baza unui certificat de urbanism de anul trecut și, având în vedere că investiția urmează a se realiza în zona istorică a orașului, consultantul va trebui să pregătească și dosarul necesar obținerii avizului din partea Direcției Județene de Cultură Brașov. 

Platforma de deșeuri urma să fie amenajată într-un bunker de beton, fără a afecta rețelele subterane de utilități din zonă. Containerul de deșeuri ce va fi amplasat în acest bunker va avea o capacitate de 3 mc, iar pentru golirea lui va fi folosită o autospecială de mici dimensiuni. 

Brașovul, deși este prima localitate din județul nostru care și-a anunțat intenția de a monta pubele îngropate, a fost devansat de Predeal și Ghimbav. La Predeal sunt pubele îngropate de câțiva ani, acestea fiind amplasate în zonele frecventate de urși. La Ghimbav, programul de montare a pubelelor subterane a început anul acesta, autoritățile locale achiziționând patru astfel de dispozitive pentru zona nouă a orașului. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.