275 de ecoinsule pentru municipiul Brașov, prin PNRR. Cererea de finanțare va fi depusă în 15 septembrie

Primăria Brașov va depune în 15 septembrie o cerere de finanțare prin Planul Național de Relansare și Reziliență pentru achiziția a 275 de ecoinsule, ce vor permite colectarea selectivă a deșeurilor. Suma solicitată pentru aceste ecoinsule va fi de aproximativ 32 milioane de lei, iar pentru a putea depune dosarul la Ministerul Mediului, a fost nevoie de o hotărâre de Consiliu local, ce a fost aprobată miercuri într-o ședință de plen de îndată.

Conform explicațiilor primarului municipiului Brașov, Allen Coliban, dintre cele 275 de echipamente, 25 vor fi subterane (cu un preț pe bucată estimat de 50.000 euro, fără TVA, echivalent a 245.975 lei, fără TVA), 100 vor fi supraterane încasetate cu 5 containere de câte 1,1 metri cubi, cum sunt cele 28 existente deja în Brașov (10.000 euro, fără TVA/insulă, echivalentul a 49.195 lei, fără TVA), iar alte 150 vor fi supraterană cu 5 containere staționare (9.000 euro, fără TVA/insulă, echivalentul a 93.471 lei, fără TVA). 

 Indiferent de tip, fiecare ecoinsulă va permite colectarea selectivă a deșeurilor pentru 5 fracții, respectiv biodegradabil, residual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. De asemenea, la toate cele trei tipuri de ecoinsule, pentru deschiderea fantelor va fi nevoie de o cartelă electronică. De altfel, prin proiect, fiecare ecoinsulă va fi livrată cu un set de 200 de cartele de acces.

  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.