Dosar penal pentru o groapă ilegală de deșeuri, incendiată la Dumbrăvița. Proprietarul terenului este un bărbat din Sânpetru

Foto: Arhiva

Inspectorii Gărzii naționale de Mediu – comisariatul județean Brașov și polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Brașov cercetează, în cadrul unui dosar penal, o situație de la Dumbrăvița, unde a fost identificată o groapă ilegală de deșeuri. În plus, la verificările din teren, autoritățile au găsit deșeurile arzând.

Situația a fost identificată pe 7 septembrie, în cadrul unui plan de acțiune al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov privind regimul substanțelor și al deșeurilor periculoase. Atunci, autoritățile de la Poliție și de la Garda de Mediu au identificat în extravilanul localității Dumbrăvița, județul Brașov, o suprafață de teren împrejmuită, de aproximativ 3.500 metri, pe care erau depozitate deșeuri și mai multe autovehicule scoase din uz, fără respectarea normelor legale.

În continuarea cercetărilor, a fost identificat proprietarul terenului, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 53 ani, din localitatea Sânpetru, județul Brașov și a fost indisponibilizată cantitatea de circa 5.000 kg. deșeuri și șapte autovehicule scoase din uz, urmând ca acestea să fie eliminate, conform legislației în vigoare.

”Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brașov continuă cercetările în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a anunțat IPJ.

În prezent se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect”, faptă prevăzută și pedepsită de O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Totodată, reprezentanții Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Brașov efectuează verificări, conform competențelor legale, privind colectarea, gestionarea, depozitarea deșeurilor și stabilirea trasabilității acestora, precum și măsuri de igienizare a suprafeței de teren.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.