Primăria Brașov vrea să „facă regulile” și în comuna Sânpetru. Două PUZ-uri, pentru construirea a 2.500 de apartamente vor fi atacate în instanță

Chiar dacă nu sunt pe teritoriul municipiului Brașov, două proiecte rezidențiale sunt contestate de Primăria Brașov. Cele două ansambluri rezidențiale presupun construirea a aproximativ 2.500 de apartamente pe teritoriul administrativ al comunei Sânpetru,  între str. 13 Decembrie și ocolitoare, în zona străzii Ciobanului – Safirului.

Dezvoltatorii au pregătit deja Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri) ce au fost aprobate de Consiliul Local Sânpetru, iar săptămâna trecută, au solicitat avizul Comisiei de circulație a municipiului Brașov, având în vedere că proiectele au impact asupra infrastructurii rutiere a municipiului Brașov.  

Avizul nu a venit, și, mai mult, primarul Allen Coliban și viceprimarul Flavia Boghiu – care are atribuții de urbanism, anunță că vor ataca în instanță cele două PUZ-uri aprobate de Sânpetru, întrucât dezvoltarea imobiliară luată în calcul afectează în mod direct circulația de pe 13 Decembrie, singura cale de acces disponibilă deocamdată spre localitatea vecină. 

„Nu putem să nu intervenim și să nu blocăm aceste dezvoltări, pentru că ele ar genera extra trafic și ar genera extra probleme pentru cetățenii Brașovului. Cred că nici pentru viitorii locatari ai unor astfel de dezvoltări nu ar fi o bucurie să stea blocați în trafic la ore de vârf, în condițiile în care strada 13 Decembrie este o arteră deja subdimensionată, care cu greu face față volumului de trafic dinspre Tractorul – zona nouă și dinspre Sânpetru. Prin urmare, astfel de dezvoltări pot fi luate în considerare de-abia după ce vom dezvolta căi alternative de circulație și avem proiecte în acest sens. Ceea ce ține de Sânpetru, vom ataca pe toate căile legale. Am făcut plângere prealabilă. Urmează să avansăm cu demersurile de suspendare în instanță a PUZ-urilor care creează aceste probleme și care au fost deja aprobate de către Sânpetru”, a declarat primarul Allen Coliban.

Conform reprezentanților Primăriei Brașov, investitorii care vor să realizeze cele două proiecte imobiliare au menționat în documente că vor fi deservite și de strada Narciselor – un drum de pământ în prezent, dar care urmează a fi modernizat. Pentru modernizarea str. Narciselor, care va face legătura între Brașov (zona sediului RATBV) și Sânpetru, Primăria municipiului Brașov lucrează acum la documentații tehnice.

„Lucrările la strada Narciselor vor începe, cel mai probabil, în anul 2024 și vor fi terminate în 36 de luni, adică în anul 2027 ”, au explicat cei doi reprezentanți ai Primăriei Brașov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.