S-a stins din viață părintele protopop de Bran-Zărnești

Preotul Gheorghe Colțea, protopop de Bran-Zărnești, a murit sâmbătă, la vîrsta de 59 de ani. Părintele Colțea, unul dintre cei mai iubiți preoți ai Bisericii Ortodoxe Române, era deja în comă de grav IV, după ce i s-a făcut rău. „Păstorul de suflete”, cum îl știau credincioșii, s-a prăbuşit din picioare, în drum spre Mitropolie.

Părintele Gheorghe Colțea a publicat mai multe cărți de predici și era moderator în cadrul emisiunilor Radio Trinitas și Trinitas TV. De asemenea, fiul său urmează calea preoției.

„Dacă aş putea să aleg, ar fi într-un spaţiu mai larg, în patria mea, mai restrâns puţin, în curbura Carpaţilor. Este un spaţiu foarte interesant pentru mine, este chiar centrul pământului făgăduinţei şi îl socotesc eu, că este chiar Raiul promordial. Şi pentru mine că m-am născut în curbura Carpaţilor şi am propovăduit şi am trăit aici, e tare ca să zic, m-am născut în Rai, am trăit în Rai şi vreau să mor în Rai. Aici este, în curbura Carpaţilor. În satul meu natal, în judeţul Covasna, unde m-am născut, există un loc – îi zice Pajiştea Lungă. Este o pajişte întinsă, frumoasă, cu o deschidere foarte largă şi care se mărgineşte de o lizieră de pădure de fag. Mi-a plăcut întotdeauna locul acela”,  spunea părintele Gheorghe Colțea, într-un ultim interviu acordat pentru Antena 3.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.