Teatru și lansări de carte: Începe Festivalul Melodramei Independente, ediția a II-a, la Centrul cultural Reduta din Brașov

Brașovenii pasionați de teatru sau cei care vor să descopere această artă sunt așteptați între 29 septembrie și 2 octombrie, la Centrul Cultural Reduta, la a doua ediție a Festivalului Monodramei Independente. 

 Vor fi 6 spectacole în  concurs și două spectacole invitate în afara concursului. În plus, au spus organizatorii, „festivalul aduce în prim plan actorul,  fiind centrat pe recitalul actoricesc susținut de un singur actor”. 

„Sunt spectacole cu care publicul brașovean nu s-a întâlnit și probabil nu se va întâlni în viitorul apropiat. Avem spectacole de la Târgu Jiu, de la Cluj-Napoca, de la Sibiu și de la București. Invitata noastră specială este doamna Adriana Trandafir, spectacolul «Cine iubește și lasă», Maria Tănase, cu participarea extraordinară a actorului Andreas Petrescu. Aceasta este o noutate, pentru că doamna Adriana Trandafir nu a mai fost la Brașov și nici în festivalul nostru cu acest recital”, a precizat actrița Dorina Roman, inițiator al evenimentului.

„Biletul în așteptare”, o noutate pentru festival

Anul acesta, la spectacolele de teatru sunt așteptați și brașovenii cu venituri mici, pentru că ei pot beneficia de „biletul în așteptare”. 

„Biletul în așteptare este un program pe care îl derulăm la Teatrul Particular de mulți ani. Anul acesta am decis ca de acest bilet în așteptare să beneficieze și cei care vor să participe la festival”, a mai spus Dorina Roman. 

Lansări de carte la Festivalul melodramei intependente

Pe lângă spectacolele de teatru, vor fi și trei lansări de carte: 

 „Este vorba de două cărți scrise de dramaturgul Mircea M. Ionescu. Cea de-a treia carte, scrisă de mine, este ”Teatrul particular între scenă și culise”, care prezintă începuturile teatrului particular, cu bune și cu rele”, a spus Dorina Roman. 

Parteneri ai festivalului sunt Centrul Cultural Reduta și Radio România Brașov FM. Proiectul este cofinanțat de   Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Local al Municipiului Brașov. 
 
Biletele se vor pune în vânzare pe bilet.ro și la Reduta. Preț bilet: 40 lei sau 15 lei pentru elevi și studenți. 
 

În cadrul Galei, din ultima zi de festival, vor fi acordate și premiile pentru cea mai bună actriță și cel ma bun actor, precum și marele trofeu, iar seara se va încheia cu spectacolul „4 femei la Poliție”, după Tudor Muşatescu.

Reprezentația a câștigat, anul trecut, marele trofeu. 

 
**

Programul complet al festivalului: 

Joi, 29 septembrie: 

  • ora 18.00: Festivitatea de deschidere
  • ora 18.30: „Noi, copii cu aripi”, cu Maria Lelea
  • ora 20.30: „Vodka”, cu Elena Ivanca 

Vineri, 30 septembrie 

  • ora 18.30: „Yorick”, cu Vlad Fiu 
  • ora 20.30: „Fata din curcubeu”, cu Marcela Motoc

Sâmbătă, 1 octombrie

  • ora 16.00: lansare de carte – autori Mircea M. Ionescu și Dorina Roman 
  • ora 17.00: „Dragostea mea, Brâncuși”, cu Claudia Motea 
  • ora 20.00: spectacol invitat – Adriana Trandafir „Cine iubește și lasă – Maria Tănase”, cu participarea lui  Andreas Petrescu 

Duminică, 2 octombrie

  • ora 18.00: spectacol invitat în afara concursului: „4 femei la Poliție”, cu Dorina Roman/Recital tineri interpreți: Karina Gheorghe și Darius Moisa/Gala premiilor festivalului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.