Muzeul Sportului și Turismului Montan Brașov, mai aproape de deschidere. Instituția de la Olimpia a fost dotată cu aparatură electronică de peste 60.000 de lei

După mai multe amânări, Muzeul Sportului și Turismului Montan Brașov din Clădirea Olimpia ar putea fi deschis în scurt timp. De altfel, în această perioadă, conducerea Muzeului Județean de Istorie Brașov derulează o procedura de achiziție, cu o valoare estimată de 61.499 lei, pentru dotarea unității muzeale de la Olimpia cu mai multe echipamente electronice.

Prin această licitație vor fi achiziționate 2 monitoare interactive (cu diagonala de 75 inch), 12 monitoare portabile (cu diagonala 13 – 16 inch), trei monitoare touchscreen și 2 minicalculatoare, dar și un  televizor cu diagonala de 75 inch. Echipamentele vor fi utilizate pentru „animarea” muzeului, astfel încât acesta să nu fie un simplu spațiu în care, în niște vitrine, se pot vedea echipamente sportive, medalii sau echipamente folosite în secolul trecut în drumețiile montane. 

Muzeul Sportului și Turismului Montan Brașov  este un proiect anunțat de mai mulți ani, iar conducerea Muzeului Județean de Istorie lua în calcul să îl deschidă chiar din anul 2020. Acest lucru nu a fost posibil din cauza întârzierii lucrărilor de reabilitare a Clădirii Olimpia. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.