Aeroportul Internațional Brașov, gata pe monitoare. Controlorii de trafic de la Arad se pot familiariza cu terenul

Controlorii de trafic de la Centrul de Dirijare Zonal Arad, care se vor ocupa de dirijarea de la distanță a traficului aerian de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav pot începe „recunoașterea în teren”.
 
Pe pagina personală de Facebook, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat că a fost finalizat simulatorul pe care se vor pregăti controlorii de trafic. Acest simulator reproduce fidel infrastructura aeroportuară, dar și relieful din zona aeroportului. 
„Pregătirea personalului poate începe pe diferite scenarii privind aeronavele ce sunt în zbor, condiţii meteo deosebite, prezenţa aeronavelor de aviaţie generală în spaţiul aerian controlat. Pentru instruirea controlorilor de zbor cu procedurile de zbor de la Braşov şi cu condiţiile specific aferente, este necesară parcurgerea unui program de pregătire special, pe o durată de 3 luni”, a scris Adrian Veștea. 
 
Tot pe rețelele de socializare,  Veștea a anunțat că Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav va fi vizitat de vârstnici. 
 
„I-am invitat pe seniorii braşoveni să viziteze amplasamentul Aeroportului, urmând să stabilim de comun acord detaliile organizatorice ale acestei deplasări”, se arată într-un mesaj transmis de Adrian Veștea pe rețelele de socializare. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.