Brașovenii amână deschiderea robinetului de căldură. Contează pe ce parte a blocului stau

Chiar dacă Serviciul Public Local de Termoficare Brașov a încărcat rețelele de transport cu agent termic de aproximativ o lună, brașovenii racordați la sistemul centralizat de termoficare nu sunt foarte entuziasmați când se pune problema deschiderii robinetului de căldură. Decizia se ia la nivelul asociației de proprietari, iar potrivit explicațiilor șefului Serviciului Public Local de Termoficare Brașov, Mircea Marin, când se pune în discuție deschiderea robinetului, locatarii sunt împărțiți în două tabere. 

„Cei care au apartamentele orientate spre sud nu sunt de acord cu furnizarea agentului termic, pentru că locuințele le sunt încălzite de soare. Cei care au apartamentele orientate spre nord cer să înceapă furnizarea agentului termic”, a explicat Marin. 

În aceste condiții, dacă într-un bloc „vocea dominantă” este a locatorilor care au apartamentele spre sud, robinetul este pornit, chiar dacă vecinii lor, cei cu vedere spre nord, stau în frig. 

Potrivit reprezentantului SPLT Brașov, în acest moment, mai puțin de 40% din asociațiile de locatari din oraș, racordate la sistemul centralizat de termoficare, au solicitat furnizarea căldurii. 

Situația s-ar putea schimba după k1 noiembrie, când vor intra în vigoare prețurile reduse la gigacalorie, ca urmare a urmare aplicării cotei de TVA de 5%. Pentru perioada 1 aprilie – 31 octombrie prețul gigacaloriei este de 264,14 lei cu TVA de 19%. În perioada 1 noiembrie – 31 martie prețul gigacaloriei este de 233,07, cu TVA de 5%”, 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.