Consiliul Județean Brașov începe „valul renovării”. Administrația județeană va depune cereri de finanțare europeană pentru reabilitarea a cinci clădiri

Consiliul Județean Brașov are în plan să reabiliteze cu bani europeni mai multe clădiri pe care le are în proprietate, pe listă fiind inclusiv fostul restaurant Bistro 2000, închis ca urmare a falimentului Consilprest (firmă aflată în subordinea Consiliului Județean). Hotărârile de Consiliu Județean necesare obținerii banilor europeni au fost aprobate în ședința de plen din 30 septembrie, iar în perioada următoare vor fi depuse și cererile de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pentru toate proiectele, forul deliberativ judeţean a aprobat valorile maxime eligibile, descrierea investiţiilor şi alocarea resurselor financiare necesare implementării lor în condiţiile rambursării ulterioare a cheltuielilor eligibile din PNRR şi din bugetul de stat.

Două proiecte vizează reabilitarea energetică a unor imobile din patrimoniul judeţului, situate în localităţile Victoria şi Codlea şi aflate în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Un proiect se referă la renovarea energetică moderată a Secției exterioare Zărnești din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, iar alte două proiecte au ca obiect eficientizarea energetică, reabilitarea, modernizarea și recompartimentarea unor clădiri aparţinând Consiliului Judeţean Braşov, respectiv imobilul situat pe Bulevardul Eroilor nr. 5 şi cei din strada Ecaterina Varga nr. 23. La imobilele incluse în proiect se vor realiza lucrări izolare, vor fi refăcute instalațiile, vor fi montate sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, iar unde va fi cazul se vor monta și stații de încărcare a vehiculelor electrice. 

Ce sume vor fi solicitate

  • Imobilul DGASPC Brașov din orașul Victoria este compus din şapte corpuri de clădire destinate activităților de îngrijire și asistență socială, dintre care trei au fost eligibile pentru a fi incluse în proiectul de reabilitare energetică. Este vorba despre o construcție administrativă și social-culturală, o construcție de locuit şi o cantină, însumând o suprafață construită desfășurată de 3.893 mp. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 1.712.920,00 euro fără TVA, respectiv 8.432.191,284 lei fără TVA.
  • Imobilul DGASPC Braşov din municipiul Codlea propus spre reabilitare energetică prin PNRR este compus dintr-un singur corp de clădire, cu funcţiunea de cămin internat, având o suprafaţă desfăşurată de 3.295 mp. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 1.449.800,00 euro fără TVA, respectiv 7.136.930,46  lei fără TVA.
  • Renovarea energetică moderată a Secției exterioare Zărnești din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov vizează un corp de clădire cu o suprafaţă desfăşurată de 2.046 mp, pentru care valoarea maximă eligibilă a proiectului, aprobată de CJ Braşov, este de 950.240 euro fără TVA, respectiv 4.677.746,448 lei fără TVA.  
  • Alte două proiecte aprobate în ședința CJ Braşov de vineri se referă la eficientizarea energetică, reabilitarea, modernizarea și recompartimentarea unor clădiri din proprietatea Consiliului Judeţean Braşov: fosta cantină (cu o arie desfașurată de 1.177 mp), pentru care valoarea maximă eligibilă aprobată este de 3.020.076,45 lei fără TVA, respectiv sediul din strada Ecaterina Varga nr. 23 (în suprafaţă de 562 mp), cu o valoare maximă aprobată de 1.340.352,75 lei fără TVA. Proiectele prevăd inclusiv amenajarea unei staţii de încărcare electrică la fiecare imobil.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.