Președintele Consiliului Județean Brașov, „săgeată” spre Primăria municipiului Brașov

Rezultatele raportului Curții de Conturi la Consiliul Județean Brașov a fost folosit de șeful administrației județene, Adrian Veștea, pentru a lansa o ironie spre Primăria Brașov. 

„Spre deosebire de alte instituții, noi avem o singura măsură: reinventarierea patrimoniului. Dacă nu aveam nici această măsură, primeam o certificare. Am înțeles că era o apreciere la prima instituție publică din județul Brașov în ultimii 30 de ani”, a afirmat Adrian Veștea.

Afirmația a fost făcută în timpul ședinței de plen a Consiliului Județean de vineri, când a fost prezentata decizia Curții de Conturi a României emisă în urma auditului ce a vizat anul 2021. 

Ea vine în contextul în care, la Primăria Brașov, Curtea de Conturi a trasat mai multe măsuri în urma unui control similar, una dintre ele vizând inclusiv recuperarea prejudiciului cauzat de ocuparea, fără forme legale a catacombelor de După Ziduri, de către Asociația Amural

Reamintim că în 12 august, Curtea de Conturi a emis și decizia aferenta auditului realizat la Primăria Brașov pentru anul fiscal 2021. Spre deosebire de Consiliul Județean Brașov, la Primărie au fost constatate numeroase nereguli, despre care am scris pe larg AICI: 

Curtea de Conturi a confirmat: Asociația Amural a generat o pagubă bugetului local, prin ocuparea fără forme legale a catacombelor. Primăria Brașov trebuie să recupereze banii

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.