Consiliul Județean Brașov își completează flota de utilaje pentru întreținerea aeroportului. Pe listă sunt autospeciale de aproape 10 milioane de lei

Terminalul AIBG

Trei utilaje destinate întreţinerii Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav vor fi achiziţionate de Consiliul Judeţean Braşov.

În Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a fost încărcată documentaţia pentru această achiziţie, structurată pe trei loturi, al cărei obiectiv îl reprezintă funcţionarea în condiţii de siguranţă a Aeroportului pe tot parcursul anului, indiferent de condiţiile meteorologice.

Astfel, administraţia judeţeană doreşte să cumpere o autospecială pentru deszăpezirea şi degivrarea pistei și a tuturor suprafețelor de mișcare, un tractor dotat cu cositoare şi cu freză de zăpadă, respectiv un utilaj multifuncțional care să permită ataşarea unor echipamente – perie, plug, freză de zăpadă, instalaţie de împrăştiere a materialului degivrant lichid etc., şi să respecte cerințele cuprinse în procedurile şi instrucţiunile de aeronautică civilă privind dimensiunile reduse, vizibilitate bună pentru conducătorul auto și mobilitate ridicată, utilajul urmând să fie utilizat inclusiv pentru întreţinerea zonei de parcare a aeronavelor pe platformă.

Costul estimat al autospecialei de deszăpezire/degivrare este de 4.630.000 lei fără TVA, iar tractorul cu cositoare și freză de zăpadă are o valoare estimata de 1.985.000 lei fără TVA. Utilajul multifuncțional pentru întreținere suprafețe de mișcare cu atașamente are o valoare estimată de 1.630.000 lei fără TVA. În total, pentru cele trei utilaje, Consiliul Județean Brașov este dispus să plătească cel mult 9.811.550 lei.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit de autoritatea contractantă la data de 10 noiembrie 2022. 

Aceste utilaje vin să completeze dotările Aeroportului Braşov în ceea ce priveşte funcţionalitatea pe timp de iarnă şi intervenţiile în situaţii de urgenţă, ele adăugându-se autovehiculelor achiziţionate în anii trecuţi, şi anume: un echipament friction-tester de măsurare a coeficientului de frânare, un vehicul de tractare friction-tester, două autospeciale de deszăpezire PDA (cu plug, perie și autosuflantă), o autospecială de pompieri pentru intervenție rapidă şi o autospecială cu echipament de descarcerare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.