Primăria Brașov va trebui să corecteze Regulamentul de organizare a piețelor. Hotărârea de Consiliu Local a fost transmisă spre reanalizare de Prefectură

Aprobat în vara acestui an, noul Regulament de organizare și funcționare a piețelor trebuie modificat de Primăria Brașov, lucru ce trebuie făcut la solicitarea Prefecturii Brașov. 

Conform reprezentanților Prefecturii, regulamentul în cauză a fost retransmis spre reanalizare Consiliului Local, cu un set de recomandări. De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat că aceste recomandări urmează a fi modificat, luând în calcul recomandările prefecturii. 

Pe de altă parte, acesta a menționat că noul regulament „este în vigoare. Observațiile prefecturii erau de forma și nu afectează aplicarea regulamentului. De exemplu, în preambul trebuia trecute și alte acte normative, iar în cazul persoanelor care sancționează era nevoie de introducerea sintagmei «Împuterniciții primarului», fără să exemplifice instituțiile”. 

Printre altele, potrivit noului regulament,  reprezentanții Serviciului Piețe se pot deplasa pe teren pentru a efectua controale la producători, pentru a vedea recoltele și conformitatea cu ceea ce au declarat. De asemenea, este permisă analizarea produselor, pentru a se determina nivelul pesticidelor.  

Nu în ultimul rând, atribuirea standurilor de vânzare se face raportat la suprafaţa de teren/anvergura exploataţiei deţinute şi la cantitatea de produse obţinută.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.