Directorul RIAL Brașov, dispus să renunțe la mandat. Așteaptă decizia Primăriei

Consiliul de Administrație al RIAL Brașov s-a întrunit miercuri într-o ședință la care conducerea societății a venit „cu mandatul pe masă”, însă decizia finală privind schimbarea directorului general și a directorului general adjunct aparține municipalității brașovene. 

„Suntem pregătiți să renunțăm la mandat, dacă ni se va solicita acest lucru de către Municipiul Brașov”, a declarat directorul general al RIAL Brașov, Sorin Jula, după ședința Consiliului de Administrație. 

La ședința de miercuri, în cadrul căreia nu a fost luată nicio decizie, a participat și viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu. Situația de la RIAL va fi analizată și săptămâna viitoare de Consiliul de Administrație. 

Salariații cer demisii „în bloc”

Ședința din 16 noiembrie a fost convocată în condițiile în care, în urma cu o săptămână, salariații au depus la Registratura RIAL SRL un memoriu prin care au solicitat demiterea conducerii societății, dar și a membrilor Consiliului de Administrație și a Adunării Generale a Asociaților. Memoriul a fost semnat de 87 dintre cei 102 salariați ai societății. 

Contestat de salariați, nebăgat în seamă de Primărie

Salariații care au semnat memoriul susțin că actualul director vrea să distrugă RIAL-ul. De cealaltă parte, directorul spune că a încercat să implementeze mai multe măsuri prin care să fie redresata firma, însă nu a reușit, atât din cauza rezistenței angajaților, cât și a lipsei de sprijin din partea Primăriei Brașov. De altfel, Sorin Jula (adus la conducerea RIAL SRL de către primarul Allen Coliban) a declarat zilele trecute că la Primărie „nu aveam cu cine discuta”.

Planul propus de el este ca de administrarea patrimoniului municipiului Brașov (locuințe, spații comerciale) să se ocupe un serviciu aflat în subordinea municipalității (după modelul Serviciului Public Local de Termoficare Braşov), iar RIAL-ul să rămână numai cu partea de construcții. 

Pe de altă parte, planul primarului Braşovului, Allen Coliban, vrea înființarea unei direcții mamut în Primarie, care să administreze atât spațiile preluate de la RIAL, cât și infrastructura sportivă și culturală. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.