Flagrant la Râşnov: Şofer beat şi drogat la volan, a vrut să dea mită poliţistului care l-a testat

Un tânăr de 25 de ani din municipiul Giurgiu a fost prins în flagrant de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, în timp ce încerca să mituiască un poliţist de la Rutieră care l-a oprit în trafic. Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a confirmat că poliţistul care a denunţat încercarea de corupere este agentul şef principal Cornel Sandu – poreclit  „Lupu’ de la Rutieră”

Duminică, 11 decembrie, în jurul orelor 16.00, un agent de poliție din cadrul I.P.J. Brașov- Poliția Stațiunii Râșnov l-a oprit în trafic, pe raza localității, pe tânărul din Giurciu. În urma verificărilor pe linia depistării conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive, s-a constatat că acesta în urma testării cu aparatul alcooltest Drager, avea o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat și cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină. Întrucât era necesară recoltarea de mostre biologice, acesta a fost condus la o unitate spitalicească în vederea determinării cu exactitate prezenței în organism a alcoolului și a substanțelor psihoactive.

„Conducătorul auto i-a promis agentului de poliție sume de bani de 500 lei, 1.000 de lei și în final 5000 de lei pentru a-l determina pe acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu-i fie recoltate mostre biologice. Agentul de poliție a refuzat categoric propunerea și a anunțat ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Brașov”, au constatat ofiţerii anticorupţie. 

Față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.