FOTO. Brașovenii, indiferent de generație, au sărbătorit în stradă Marea Unire

Parada militară și retragerea cu torțe au fost principalele evenimente organizate la Brașov, cu ocazia Zilei Naționale a României. Vremea nu a fost una ideală, a plouat și a fost destul de răcoare, dar nu a contat pentru miile de brașoveni care au ieșit în stradă pentru a vedea defilarea. De asemenea, și seara, la retragerea cu torțe, asistența a fost numeroasă.

Pe stradă puteau fi văzuți oameni din toate generațiile, de la seniori, unii dintre ei veterani din cel de-Al Doilea Război Mondial. Au fost și foarte mulți copiii, mulți dintre ei purtând un steguleț sau un fular tricolor. 

Ceremonia s-a desfășurat în locul obișnuit: pe Bulevardul Eroilor. A început cu întâmpinarea oficialităților, a continuat cu intonarea Imnului Național, apoi cu slujba religioasă.

A urmat discursul prefectului județului Brașov, care a citit mesajul premierului României, Nicolae Ciucă, apoi a început defilarea, care era și momentul mult așteptat de brașoveni.

Au defilat 350 de militari și 50 de mijloace tehnice, de la „bătrânele” transportoare blindate și camioane de transport românești, la vehicule noi, inclusiv un camion Iveco, achiziționat recent de Armata Română. 

De asemenea, pe parcursul paradei, cerul a fost de trei avioane ale Aeroclubului Român, Filiala „Iosif Șilimon” Brașov, vedeta fiind un Antonov cu aripă dublă, o aeronavă veche, dar care se comportă foarte bine în aer. 

Seara a fost un alt moment așteptat de brașoveni: retragerea cu torțe.

Au participat 200 de militari ai Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.