Poziţia Comprest despre carambolul de pe pasajul de la Dârste: „Operatorul de salubrizare a efectuat toate demersurile necesare pentru menținerea stării de viabilitate a drumului”

Referitor la evenimentele din data de 04 decembrie 2022, în calitate de operator de deszăpezire, SC Comprest SA a venit cu o poziţie oficială, după ce Poliţia a amendat Primăria Braşov, pentru neasigurarea stării de viabilitate a părții carosabileDirectorul general al operatorului de deszăpezire, Alexandru Tănase a precizat că subliniat că în dimineaţa de 4 decembrie, în jurul orei 6, compania a făcut intervenţii de prevenire a poleiului, împrăştiind materiale antiderapante.

Alexandru Tănase a făcut următoarele precizări: 

“În această perioadă se află în derulare Planul de măsuri stabilit de autoritatea contractantă pentru sezonul de iarna 2022-2023. Așa fiind în dimineața de  04.12 echipajul operativ a executat intervenția zilnică pentru prevenirea și combaterea poleiului (împrăștiere fondant chimic în amestec cu inhibitor de coroziune) în jurul orelor 6, astfel cum rezultă din înregistrările sistemului de monitorizare GPS, puse la dispoziția autorităților. Acțiunea s-a desfășurat în acord cu prevederile normativului tehnic AND 525/2013 care stabilește intervalul orar 3.00-7.00 pentru efectuarea acestor intervenții specifice de verificare a stării drumului si prevenție.

La data și ora accidentului menționat, temperaturile înregistrate în municipiul Brașov erau pozitive, circulându-se în condiții de ceață densă și chiciură, ce impuneau atenție sporită și reducerea vitezei în zona podurilor și sensurilor giratorii.

Nicio solicitare de intervenție din partea unităților de patrulare ale politiei rutiere ce monitorizează traficul rutier nu a fost formulată în dispeceratul societății înainte de ora 8.15 (ora probabilă a accidentului).

Reamintim, totodată, că timpul de intervenție la solicitarea autorității contractante este de 30 de minute de la primirea cererii de acționare,  timp de reacție pe care înțelegem să îl respectam cu strictețe în toate situațiile, motiv pentru care s-a organizat de mai mulți ani o baza de sprijin în zona străzii Zizinului.

Considerăm, așadar, că operatorul de salubrizare a efectuat toate demersurile necesare pentru menținerea stării de viabilitate a căii de rulare, împrejurare confirmata de agenții de politie care au verificat zona înainte de producerea accidentului.

Așa fiind, readucem în atenția șoferilor importanța adaptării vitezei la condițiile meteo, în special în zonele cu risc sporit de producere a accidentelor -semnalizate corespunzător- respectiv sensurile giratorii și podurile, dar si necesitatea de verificare a stării tehnice a autovehiculelor și prezența cauciucurilor de iarnă pentru orice deplasare”.

Reamintim că 17 mașini, inclusiv o ambulanță, au fost implicate într-un accident în lanț pe unul dintre pasajele de la Dârste (la ieșirea din Brașov spre București). Conform martorilor, în momentul producerii accidentului, pe șosea era polei, astfel că a fost suficient ca unul dintre vehicule să derapeze, pentru a se produce carambolul. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.