CNAIR începe primele studii pentru drumul de legătură către Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav

Drumul de legătură către Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav a intrat în etapa studiilor. Pentru primele primele documentații, Studiul de prefezabilitate și Studiul de fezabilitate, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat o licitație cu o valoare minimă de 1.268.907 lei și maxim 1.522.688 lei, iar ofertele sunt așteptate până în 14 februarie. După semnarea contractului, consultantul va avea la dispoziție 9 luni pentru a realiza cele două studii. Practic, anul acesta, pentru drumul amintit se va lucra numai la documentații. 

Care va fi traseul drumului 

Drumul pentru care se pregătesc documentațiile tehnice va avea o lungime de aproximativ 5 kilometri și câte două benzi pe sens. Artera va porni de la ocolitoarea Brașovului, din zona Centrului de Afaceri din Bartolomeu, va intersecta DJ 103C (drumul care pornește din Ghimbav și duce la Aeroport), iar punctul final va fi la Codlea, în zona viitorului nod rutier unde se vor intersecta viitoarele autostrăzi. 

Practic, prin realizarea acestui drum, aeroportul va fi legat de rețelele de autostrăzi, iar traficul spre aerogară nu se va desfășura prin municipiul Brașov, ci pe ocolitoare. 

Lucrările la această arteră vor fi finanțate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și, potrivit estimării reprezentanților companiei, artera ar putea fi gata în trei – patru ani.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.