Noul patinoar de la Baza Olimpia, în stand-by din cauza unor componente. Când va fi deschis?

Chiar dacă trebuia să fie inaugurat anul trecut, noul patinoar de la Baza Olimpia din Brașov, este, încă, în etapa de montare. Pentru a putea fi pus în funcțiune, directorul Serviciului Public de Protecţie a Plantelor din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, Radu Jica,  a declarat că mai trebuie adusă pista, adică rețeaua de conducte de pe podea, cu ajutorul cărora se răcește apa. 

„Pista a fost comandată în Italia, la un producător foarte mare, care a livrat componente pentru multe patinoare din lume. Conform informațiilor companiei italiene, pista pentru aeroport a plecat spre România în 18 ianuarie și, cel mai târziu, ar trebui să ajungă la Brașov în 23 ianuarie. Apoi, două sau trei zile va dura montarea și se va putea începe producerea gheții, operațiune care ar putea dura câteva zile”, a explicat Jica. 

Conform estimării directorului Serviciului Public de Protecţie a Plantelor, patinoarul ar putea fi funcțional la finalul lunii ianuarie. Vestea bună pentru iubitorii de patinaj este că, după ce este produsă gheața, patinoarul va putea funcționa și la 20 de grade Celsius. 

Penalizări de întârziere plătite de furnizor 

Inițial, recepția noului patinoar ar fi trebuit să se facă în 15 decembrie. Termenul nu a putut fi respectat de furnizor, care nu a primit la timp mai multe componente. Apoi, recepția a fost programată pentru data de 28 decembrie, dar nici acest termen nu a fost respectat, pentru că nu a fost livrată pista. 

„Întârzierile au fost cauzate de situația complicată din Europa, apărută după începerea războiului din Ucraina. Totuși, pentru faptul că nu a respectat termenele contractuale, firma care trebuie să monteze patinoarul plătește penalități de întârziere”, a încheiat Jica. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.