Terminalul RATBV de la Gară, gata până la finalul anului. Ce se întâmplă dacă nu este respectat termenul

Construcția terminalului de la Gara Brașov a început, oficial, în 16 ianuarie, când Primăria Brașov a emis ordinul de începere a lucrărilor. Lucrările vor fi realizate de Asocierea S.C. Romfit Grup S.R.L. – lider – cu S.C. Har&H SRL, valoarea contractului fiind de 15.648.350,35 lei fără TVA. În contract se prevede că lucrările trebuie terminate în 14 luni, dar reprezentanții Primăriei Brașov au precizat că, în urma discuțiilor cu constructorul, avem toate șansele ca până la sfârșitul anului proiectul să fie terminat. De altfel, fiind un proiect finanțat cu bani europeni, implementarea lui trebuie încheiată până în 31 decembrie 2023. În caz contrar, Primăria Brașov ar putea fi pusă în situația de a plăti de la bugetul local lucrările care se fac după data amintită. 

12 peroane, 7 locuri de parcare pentru mașinile persoanelor cu dizabilități

 Terminalul va fi construit în zona parcării publice din stânga gării și va fi cel mai mare din Brașov, dispunând de 12 peroane, dintre care 4 vor fi dotate cu stații electrice cu încărcare rapidă. 9 locuri vor fi pentru autobuze cu lungime maximă de 13 m și 3 locuri pentru autobuze articulate cu lungime de 18 m. De asemenea, amplasamentul a fost prevăzut și cu 7 locuri de parcare pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități.

Acoperișul autogării este tip terasă verde, circulabilă. Panta acoperișului este de 3%. Deoarece partea din spate a clădirii este parțial îngropată, spațiul verde de pe construcție comunică cu restul spațiului verde. 

În jurul autogării se vor fi plantați 70 de arbori și 20 de arbuști decorativi. 

Urmează restricțiile de circulație 

Pentru buna desfășurare a lucrărilor se vor introduce, etapizat, o serie de restricții: accesul în parcarea publică va fi închis (într-o primă fază, parțial, iar după avansarea lucrărilor, în totalitate), stația de taxi a fost mutată în fața complexului comercial Unirea Shopping Center, stația  pentru liniile de transport metropolitan 310, 320 și 540 va fi relocată, iar stația pentru transport urban de pe b-dul Gării va fi și ea mutată, în a doua jumătate a anului.

      

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.