Un deputat AUR, acuzat că şi-a agresat soţia

Deputatul AUR de Constanţa Dumitru Focşa şi-ar fi agresat soţia, în noaptea de miercuri spre joi, femeia refuzând să meargă la spital, dar şi să fie emis un ordin de restricţie împotriva soţului său, conform unor surse judiciare. Poliția a transmis că face cercetări în acest caz pentru infracțiunea de violenţă în familie.

Inspectoratul Județean de Poliţie Constanţa a transmis că poliţişti din localitatea Lumina au fost sesizaţi, prin apel 112, joi, în jurul orei 02.00, de către o femeie, că ar fi fost agresată fizic de către soţul său, la locuința lor. Conform unor surse apropiate anchetei, citate de News.ro, bărbatul care şi-a agresat soţia este deputatul AUR de Constanţa Dumitru Focşa.

“Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate persoanele în cauză, respectiv un bărbat, de 57 de ani, dar şi persoana vătămată, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenţă. Poliţiştii au solicitat o ambulanţă, personalul medical acordând îngrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzând transportarea la spital. Poliţiştii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieşind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecţie provizoriu”, a transmis Poliția Județeană Constanţa, citată de hotnews.ro. 

În acest caz poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de violenţă în familie. De asemenea, Poliția Constanţa a precizat că a fost solicitată intervenţia unei echipe de la Direcția pentru Orotecția Copilului, în condițiile în care la incident a asistat şi o minoră. Până la ora transmiterii acestei știri, deputatul AUR nu a putut fi contactat. AUR, în schimb, a anunţat printr-un comunicat de presă, că a început o anchetă internă. 

La un pas de bătaie cu Simonis, pe holul Parlamentului

Focşa nu ar fi la primul incident de acest fel. În luna mai, parlamentarul de 57 de ani a fost protagonistul unui scandal cu deputatul PSD Alfred Simonis, pe holurile Parlamentului, confictul pornind de la un proiect inițiat de AUR privind suveranitatea națională.

 

De asemenea, în februarie 2021, deputatul AUR l-a jignit pe Nicolae Rațiu, fiul liderului țărănist Ion Rațiu, după ce acesta a cerut ca AUR să șteargă o postare pe Facebook în care numele tatălui său era asociat cu imaginea partidului. Focșa l-a numit pe Nicolae Rațiu „retardat”, spunând că „face de râs familia Rațiu”. Ulterior, el și-a șters postarea și și-a cerut scuze.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.