Aeroportul Brașov, susținut financiar de Consiliul Județean Brașov. Administrația județeană așteaptă acordul Consiliului Concurenței

Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav va beneficia de susținere financiară pentru a putea funcționa, iar pentru acest an, Consiliul Județean a prevăzut, în bugetul pe anul 2023, suma de 5 milioane de lei, necesari acoperirii cheltuielilor activităților de exploatare aeroportuară. 

„Aceste cheltuieli sunt ajutor de stat, astfel că vor fi notificate Consiliului Concurenței, care trebuie să avizeze schema de finanțare”, au explicat reprezentanții Consiliului Județean Brașov. 

După ce se va obține avizul Consiliului Concurenței, sumele vor fi virate în conturile Regiei Autonome „Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav”. 

Pe de altă parte, în bugetul Consiliului Județean Brașov pe anul 2023, pentru proiectul aeroportului este prevăzută suma de 52.069.000 lei. O parte din această sumă va fi folosită pentru achitarea lucrărilor executate.

Conform explicațiilor directorului executiv al Consiliului Județean Brașov, Mihai Pascu, în al doilea trimestru din acest an este programată recepția finală a clădirii de contingență (unde sunt echipamentele pentru dirijarea traficului aerian de la distanță). Tot în acest an este programată amenajarea hangarului și a anexelor aferente pentru elicopterul SMURD primit de Brașov la finalul anului trecut. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.