Două pârtii din Poiana Brașov, închise din cauza vremii. Pe celelalte pârtii este „zăpadă ortopedică”

Două dintre pârtiile din masivul Postăvarul, Subteleferic și Lupului inferior, au fost închise în 27 februarie, deoarece nu mai prezintă condiții optime pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Este vorba despre partea superioară a pârtiei. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, care a precizat că stratul de zăpadă de pe cele două pârtii s-a subțiat foarte mult din cauza ploilor și temperaturilor ridicate din ultima perioadă. 

 

„Din păcate, sezonul acesta de schi continuă să nu fie prietenos cu iubitorii sporturilor de iarnă. După ce am reușit, din cauza temperaturilor ridicate, să deschidem sezonul abia la sfârșitul lunii ianuarie, iar în urmă cu mai puțin de 3 săptămâni să deschidem toate pârtiile, astăzi, tot din cauza temperaturilor ridicate, suntem nevoiți să închidem două dintre pârtiile pentru avansați, partea superioară din Subteleferic, de la pilonul 2 până la intersecția cu Sulinar și breteaua spre Bradul, și Lupului inferior. Zăpada în aceste zone este moale și apoasă, iar din această cauză se poate ajunge ușor la stratul de pământ. Deși cea mai mare parte a stratului de zăpadă este produsă artificial, temperaturile ridicate și ploaia au deteriorat pârtiile.  Dacă nu vor fi temperaturi negative nici măcar pe timpul nopții, va fi tot mai greu să menținem pârtiile deschise în zona inferioară”, a precizat Sorin Toarcea. 

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Primăriei Brașov, în 28 februarie, pe partea superioară a Masivului Postăvarul, stratul de zăpadă măsura între 25 și 30 cm. În partea inferioară a masivului, stratul de zăpadă măsura 20 cm. 

Din cauza temperaturilor ridicate se schiază în condiții de primăvară, zăpada fiind grea, așa-numita „zăpadă ortopedică“, astfel că există riscul producerii de accidente.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.