Încă un cutremur cu magnitudine peste 4, în zona Gorj

Un nou cutremur – cu magnitudinea 4,4 – s-a produs joi în judeul Gorj, la o adâncime de doar 15 kilometri, informează Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a înregistrat la ora 11.11. 

Cutremurul s-a produs la 104 km nord-vest de Craiova, 107 km sud-vest de Sibiu, 139 km vest de Pitesti, 165 km sud-est de Timisoara, 184 km sud-est de Arad, 184 km sud de Cluj-Napoca, 201 km vest de Brasov, 214 km est de Belgrad, 218 km est de Zemun, 224 km nord-est de Nis.

Activitatea seismică intensă în zona Gorj

Amintim că un cutremur de 5,7 grade s-a produs marți în județul Gorj. Seismul a fost urmat, până miercuri după-amiază, de peste 160 de replici, au anunțat reprezentanții Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Tot în județul Gorj, luni s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade – urmat de patru replici – la o adâncime de doar 13,2 kilometri. Seismul s-a simțit în mai multe județe, precum Timiş, Arad, Sibiu, Dolj, dar și în Serbia și în Bulgaria, conform Institutului Naţional de Fizica Pământului.

​Alte cinci cutremure  de intensitate redusă, s-au înregistrat în zona Gorj, în cursul nopții de miercuri spre joi, în decurs de doar trei ore, cel mai puternic având magnitudine de 4,2.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.