Tribunalul Brașov a dispus redeschiderea anchetei în cazul uciderii primarului din Jibert

Procurorii vor trebui să redeschidă ancheta în cazul uciderii fostului primar al comunei Jibert, Ioan Iancu Boeriu. Redeschiderea cazului a fost decisă de Tribunalul Brașov, în urma unui proces deschis de familie. 

„La o zi după decesul primarului Boeriu Ioan Iancu, procurorii au comunicat identificarea unei singure persoane care a aplicat loviturile cauzatoare de moarte și ulterior l-au trimis în judecată doar pe inculpatul Buta Gheorghe. Deși familia a depus o nouă plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov (la data de 23.06.2022) cu privire la faptele petrecute în noaptea agresiunii primarului Boeriu Ioan Iancu, indicând că mai există cel puțin o persoană care a aplicat loviturile puternice în abdomen, lovituri care au dus la moartea primarului, aducând argumente suplimentare, propunând noi probe și martori, chiar dacă s-a deschis un nou dosar de cercetare, acesta fost clasat după doar 7 zile, fără ca procurorul să administreze probele noi propuse, fără să procedeze la audierea măcar a persoanelor care au depus plângerea (respectiv copii primarului, în calitate de persoane vătămate ca urmare a decesului tatălui)”, se arată într-un material transmis presei de fiul fostului primar al comunei Jibert, Iancu Boeriu. 

Familia a formulat plângere împotriva soluției de clasare și iar în 9 februarie Tribunalul Brașov a admis plângerea, a desființat soluția de clasare și a dispus completarea  cercetărilor penale în cazul morții primarului Boeriu Ioan Iancu.

„Nu dorim decât aflarea întregului adevărului, tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor care se fac vinovate de moartea primarului și dreptul de a exercita acțiunea civilă împotriva tuturor persoanelor responsabile de prejudiciul moral pe care l-a suferit familia”, a încheiat Iancu Boeriu. 

Parchetul a confirmat o moarte violentă

Reamintim că vestea morţii primarului din Jibert, Iancu Boeriu, a venit pe 30 martie, fără alte detalii. Ulterior au apărut informații despre un conflict violent pe care acesta l-ar fi avut înainte de a ajunge la spital unde a murit, cu viceprimarul şi un consilier local. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a confirmat la începutul lunii aprilie, că moartea primarului din Jibert a fost provocat de o peritonită, în urma loviturilor primite în casa consilierului local Buta Gheorghe.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.