VIDEO. Un sector de autostradă din Sibiu, închis din cauza viscolului. Pe drumurile naționale din județul Brașov se circulă în condiții de iarnă

Ninsoarea abundentă și viscolul au creat probleme pe șoselele administrate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov. Cele mai mari probleme au fost în județul Sibiu, unde, sâmbătă seara, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (viscol puternic, ninsori abundente), vizibilitate sub 50m, un sector de autostradă a fost închis. 

Pe drumurile care sunt deschise traficului rutier se circulă în condiții de iarnă. 

Astfel, sâmbătă seara, în jurul orei 22.30, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat închiderea unui sector de autostradă din zona Sibiu. 

„Din cauza ninsorii abundente, a viscolului și a vizibilității reduse (10 – 15 m), CNAIR și Poliția Rutieră au decis să închidă circulația pe A1 intre Cunța și Boița, km 224+000 – km 292+000. Precizăm ca vizibilitatea redusă face imposibilă acțiunea utilajelor de deszăpezire, dar acestea vor acționa pentru redeschiderea circulației in condiții de siguranță imediat ce condițiile meteorologice o vor permite”, au anunțat reprezentanții companiei. 

Duminică dimineața, în jurul orei 05.00, a fost redeschis traficul în zona variantei Sibiu, între Mohu și Sibiu Vest, pentru ca vehiculele grele să nu intre în municipiul Sibiu. Sectoarele Boita – Sibiu și Sibiu – Cunta erau, în continuare, închise. 

Tot în județul Sibiu, un arbore a fost doborât pe DN 7 (Transfăgărășan), iar pentru o perioadă, traficul a fost închis. 

Ninsoarea a afectat și drumurile naționale din județele Covasna, Harghita și Mureș, însă nu a fost închisă nicio șosea. 

În județul Brașov, ninsoarea a afectat, în principal, drumurile din zonele montane (DN 1 – pe Valea Prahovei, DN 1A, DN 73, DN 73A). 

  

De asemenea, un strat de zăpadă s-a depus și pe Drumul Poienii (DN 1E), însă porțiunea Brșaov – Poiana Brașov a acestei artere este în responsabilitatea Primăriei Brașov. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.