Consilierii locali nu au aprobat SRL-ul de proiectare al Primăriei Brașov. Ar fi fost a treia companie a municipalității

Primăria Brașov a avut în plan să înființeze o societate comercială care să se ocupe de proiectarea și realizarea unor investiții. Primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat că prin înființarea acestei societăți, SC Antrepriza SRL Brașov, municipalitatea ar avea un „birou minimal de proiectare, care să se ocupe de acele proiecte care necesită studii de fezabilitate sau documentații tehnice pentru diverse obiective de investiții. Astfel se pot urgenta unele investiții și poare fi redusă presiunea de pe aparatul propriu. Această societate s-ar putea ocupa de realizarea documentațiilor pentru amenajarea de străzi, piste pentru bicicliști, dar și de realizarea studiilor de fezabilitate pentru proiectele cu finanațare europeană”. 

Printre altele, primarul Brașovului a dat ca exemplu în favoarea înființării acestei societăți faptul că au fost depuse sute de cereri pentru izolarea blocurilor de locuințe prin fonduri europene, dar nu au putut fi procesate toate dosarele, iar cererile de finanțare au fost depuse pentru mult mai puține imobile. 

Consilierii locali brașoveni nu au aprobat înființarea acestei societăți, după ce 12 aleși au s-au abținut (opțiune contabilizată ca vot împotrivă), 3 au votat împotrivă, iar „pentru” au votat 12.  

Reamintim că în acest moment, municipalitatea brașoveană mai are în subordine două societăți comerciale, Rial SRL – aflată în pragul falimentului și Tetkron SRL – care abia a ieșit din insolvență.  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.