„Săptămâna altfel” cu specialiştii de la Comprest. Elevii Colegiului „Nicolae Titulescu” au primit detalii despre colectarea separată a deşeurilor

Elevii Colegiului „Nicolae Titulescu” au avut parte, în „Săptămâna Altfel”, de activităţi activități de informare şi practice  pe tema colectării separate a deșeurilor, susţinute chiar de specialiştii unuia intre operatorii de salubritate din municipiul Braşov, SC Comprest SA.  

La invitaţia reprezentanţilor Colegiului „Nicolae Titulescu”, acțiunea a avut ca obiectiv informarea tinerilor de clasa a X-a, despre colectarea corectă a deșeurilor. Specialiştii au oferit detalii despre fluxul pe care deşeurile îl parcurge din momentul colectării până în momentul reintroducerii în procesul de producție. Apoi, cu ajutorul informațiilor transmise, elevii au putut concura, pe echipe, într-un quiz cu întrebări despre reciclare. În plus, ei au fost provocaţi să îşi folosească și talentul pentru a compune texte și a crea desene ce reflectă dorinţa lor de a avea impact asupra mediului înconjurător, începând cu acțiuni concrete, atât acasă, dar și la școală. 

„Considerăm implicarea tinerilor esențială pentru schimbări pe termen lung, dar suntem convinși că implicarea tuturor este valoroasă. De aceea, suntem deschiși să susținem orice inițiativă de informare și conștientizare a utilizatorilor din aria de delegare a operatorului privind colectarea corectă a deșeurilor, dar și a motivelor pe care le pot lua în calcul să își însușească obiceiuri prietenoase cu mediul, cum ar fi timpul necesar degradării deșeurilor depozitate necontrolat în natură, precum și faptul că eforturile nu sunt inutile, ci orice aport are rost.”, spun reprezentanții Comprest. 

Programul naţional „Şcoala altfel”, la fel ca Programul „Săptămâna verde”, se desfăşoară la şcolile din judeţul Braşov în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. În cadrul acestor două programe – care nu se vor suprapune pe parcursul anului şcolar, conducerile unităţilor de învăţământ pot apela la specialişti din diferite domenii care să susţină activităţi practice sau lecţii „altfel” pentru elevi.  SC Comprest SA, unul dintre cei doi operatori de servicii de salubritate din municipiul Braşov este una dintre companiile care anual răspunde solicitărilor venite din partea şcolilor, pentru susţinerea unor lecţii practice pentru elevi, la „Şcoala altfel”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.