Angajații Prefecturii Brașov, în grevă generală. Mai funcționează doar câteva servicii

După mai multe greve de avertisment, angajații mai multor prefecturi din România (care fac parte din Sindicatului Egalitatea al Funcționarilor Publici), inclusiv cei din Brașov, au intrat în grevă, principala lor nemulțumire fiind că salarizarea personalului din prefecturi nu se face la nivelul funcțiilor publice de stat. Prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii, a declarat că aproape toate serviciile sunt suspendate, cu excepția „Pașapoartelor”, „Înmatriculărilor” și „Permiselor”. 

Greva va înceta după ce vor fi soluționate revendicările angajaților din prefecturi. 

„Va dura până se vor rezolva revendicările noastre. Instituția Prefectului a devenit Cenușăreasa administrației. Un funcționar de la o prefectură cu studii superioare este la nivelul unui muncitor calificat de la o primărie, care nu are niciun fel de studii. Muncitor calificat poate să fie cel care păzește primăria după ce se termină programul. Or, așa ceva nu se poate. Am ajuns la capătul răbdării”, a declarat pentru Europa FM, Cosmin Enescu, președintele Sindicatului Egalitatea al Funcționarilor Publici.

De asemenea, el a anunțat că în cazul în care greva generală nu a avea efect, „împreună cu familiile, toți funcționari, cu copiii, cu fluiere o să mergem la Parlamentul României și o să stăm acolo până ne vor fi soluționate aceste revendicări. Legea este în Parlament, a ajuns la Camera Deputaților. Este foarte simplu: intră la vot, noi am oprit protestul”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.