Cele mai bune experiențe culturale de care poți avea parte în Roma

Famous Vittoriano with gigantic equestrian statue of King Vittorio Emanuele II in Rome

Cine nu își dorește să viziteze Roma? Toată lumea își dorește să descopere capitala Italiei și să se bucure de experiențe de neuitat. Deși orașul are atât de multe atracții, obiective și locuri de vizitat, în continuare le vei descoperi pe cele mai importante. Nu poți rata să vizitezi aceste locuri în timpul vizitei tale!

Colosseum și Fontana di Trevi

Amfiteatrul Flavian, cunoscut sub numele de Colosseumul Roman, este, fără îndoială, cea mai populară atracție și simbol al Orașului Etern. De aceea este primul loc pe care ar trebui să-l vizitezi și să-l vezi în direct în călătoria ta la Roma. A vedea acest monument emblematic al Romei antice este ceva care te va încânta cu siguranță.

Cel mai bun mod de a vizita Colosseumul antic este să rezervi un tur. Deoarece amfiteatrul este atât de popular, există multe tururi diferite din care poți alege, pentru a obține cea mai bună experiență. Dacă dorești să ai parte de o experiență cu totul diferită în acest loc de renume mondial, mergi într-un tur de noapte, iar acest lucru va face vizita și mai memorabilă.

Deși poate părea un lucru atât de turistic de făcut, nu ar trebui să ratezi măcar să treci pe lângă Fontana di Trevi. Doar plimbarea prin această parte a orașului va fi foarte distractivă, iar pe drumul spre fântână te vei putea opri în unul din numeroasele magazine de suveniruri sau restaurante. Așa că, profită de ocazie pentru a face câteva cumpărături și pune-ți o dorință atunci când arunci moneda în fântână.

Trevi’s fountain in Rome, Italy

Piața Sf. Petru și muzeele Vaticanului

Indiferent dacă ești sau nu o persoană religioasă, Vaticanul este unul dintre locurile pe care ar trebui să le vizitezi în călătoria ta la Roma. Pentru a ajunge aici, folosește un motor de căutare de unde să alegi bilete avion către Roma în perioada dorită. Astfel, vei economisi timp verificând doar cele mai avantajoase zboruri disponibile doar pe eSky.ro și vei putea achiziționa asigurări de călătorie, pachete zbor + hotel sau, odată ajuns la destinație, poți avea parte de libertatea de a vizita orice dorești, optând pentru serviciul de închirieri mașini.

Intră în cea mai mică țară independentă din lume și plimbă-te în jurul Pieței Sf. Petru înainte de a intra în Bazilică. Poți vizita gratuit ambele atracții. Dacă dorești să faci vizita la Vatican și mai specială, mergi acolo miercuri dimineața în timpul Audienței Papale. Aceasta va fi șansa ta de a-l vedea pe Papa și de a-l vedea vorbind publicului.

Continuând ceea ce poate fi văzut în Vatican, Muzeele Vaticanului reprezintă o arhivă uimitoare de artă și istorie care te vor încânta ore întregi. Plimbă-te prin peste 50 de galerii de artă colectate de-a lungul istoriei.

Trastevere și Panteonul

Trastevere este destul de distractiv, boem și încă se agață de rădăcinile sale vechi de secole din clasa muncitoare. Această parte a Romei este cunoscută pentru trattoriile sale inovatoare și tradiționale, magazinele de artizanat, pub-urile cu bere artizanală și hotelurile simple și prietenoase. Acesta este locul unde se află biserica aurita umplută cu mozaicuri.

Panteonul Roman este un fost templu cu o biserică catolică din secolul al VII-lea. Astăzi este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale Orașului Etern. Intrarea în Panteon este complet gratuită. Și este una dintre acele atracții pe care le poți vizita cu ușurință fără prea multă planificare. Poți oricând să optezi pentru bilete avion Roma și să te bucuri de metode de plată flexibile, precum plăți amânate sau rate și să îți adaptezi călătoria în funcție de propriile dorințe.

Oricum ai decide să îți petreci timpul în Roma, un lucru este garantat – vei iubi orașul, fie că alegi să petreci un sejur întreg sau doar o ofertă city break. Aceasta este o adevărată metropolă care are ceva pentru toată lumea, de la emblematicul Colosseum și Forumul roman, până la uimitoarea Galerie Borghese. Vizitează unul din cele 6 locuri propuse și vei avea parte de momente de neuitat în capitala Italiei, iar experiențele culturale de care vei avea parte te vor îndemna să te întorci pentru a descoperi și mai mult din tot ceea ce are Roma de oferit vizitatorilor săi.

View of Pantheon basilica in centre of Rome, Italy

 

1 Comentariu

  1. Roma a fost unul din orasele mele preferate pe care le-am vizitat datorita aspectului sau foarte ingrijit si a monumentelor istorice extrem de valoroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.