Intervenţie în forţă, la un cămin cultural din judeţul Braşov. Jandarmii au folosit arma din dotare pentru a-i potoli pe scandalagii

Jandarmii braşoveni au intervenit în forţă, în noaptea de duminică spre luni, în localitatea Cuciulata din comuna Hoghiz, pentru a stinge un conflict care a izbucnit între mai multe persoane, la căminul cultural din sat. La scurt timp după sosirea forţelor de ordine, cei implicaţi în scandal au devenit recalcitranţi faţă de acestea. Unul dintre jandarmi a folosit pistolul din dotare, iar după ce a tras un foc de avertisment, l-a împuşcat în picior pe unul dintre cei implicaţi în scandal.

Scandalul, în care au fost implicate cel puţin 14 persoane, a izbucnit în noaptea de duminică spre luni la căminul cultural din localitatea Cuciulata. Intervenţia Jandarmeriei fiind solicitată la ora 2:30. La faţa locului s-a deplasat o patrulă formată din doi jandarmi care au constatat că în conflict erau implicate aproximativ 14 persoane. 
 
„La un moment dat, a avut loc o pană de curent, moment în care majoritatea participanţilor au ieşit în curtea imobilului, iar persoanele recalcitrante au început să adreseze injurii forţelor de ordine, unul dintre jandarmi fiind lovit de un bărbat. În încercarea de aplanare a conflictului, jandarmii au folosit spray-ul iritant lacrimogen, fără a se reuşi calmarea situaţiei, grupul devenind mai agresiv. În acel moment, unul dintre jandarmi, după efectuarea somaţiei, a tras un foc de avertisment în plan vertical. Pentru că existau agresiuni faţă de forţele de ordine, jandarmul a tras cu arma asupra unuia dintre agresori, glonţul lovindu-l pe acesta în zona piciorului”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov. 
 
La faţa locului a fost solicitată intervenţia unei ambulanţe, iar până la sosirea echipajului medical, cei doi jandarmi i-au acordat primul ajutor bărbatului împuşcat, aplicându-i un garou. Rănitul a fost preluat şi dus la spital. 
 
„Facem precizarea că bărbatul se află în afara pericolului. Cazul a fost preluat de poliţişti pentru continuarea verificărilor. De asemenea, sub coordonarea procurorului de caz, se fac cercetări pentru infracţiunea de ultraj”, precizează sursa citată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.