„Învierea Mică”, în Piaţa Sfatului din Braşov. A doua zi de Paşte se va citi Evanghelia în mai multe limbi

Braşovul găzduieşte şi în acest an un eveniment inedit în a doua zi de Paşte, Evanghelia urmând să fie citită în română, engleză, franceză, germană şi maghiară, ebraică, latină şi greacă, în Piaţa Sfatului. La eveniment va participa un sobor de preoţi de la Protopopiatul Braşov.
 
„La miezul nopţii, la ora 12:00 începe slujba Învierii, care se va săvârşi în Piaţa Statului. După ce facem o procesiune, intrăm şi continuăm cu slujba Utreniei şi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Apoi, duminică, la ora 13:00, are loc Vecernia sau Învierea Mică, cum se mai numeşte, cu citirea Evangheliei în mai multe de limbi. Este o slujbă specifică acestei zile şi unde aşteptăm un sobor de preoţi, preoţi din parohiile din Protopopiatul Braşov să participe împreună cu credincioşii la această frumoasă slujbă”, a spus părintele protopop, Dănuţ-Gheorghe Benga, citat de bzb.ro.
Lumina sfântă va fi adusă, în acest an, la Braşov, de la Sfântul a Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de către o  delegaţie specială de la Jandarmeria Braşov, care O va prelua de la Aeroportul Otopeni.
 
„Sâmbătă după-amiază, o delegaţie a Inspectoratului se va deplasa la Aeroportul Internaţional «Henri Coandă» Otopeni şi de acolo, de la reprezentanţii Patriarhiei, vom prelua Sfânta Lumină şi o vom aduce pentru credincioşii din judeţul Braşov. Punctul terminal al acestei misiuni este Biserica din Piaţa Sfatului, iar de acolo, mai departe, preoţii o vor trimite către celelalte parohii”, a declarat plutonier adjutant Ion Zaharia, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Nicolae Titulescu” Braşov.

Tot în noaptea de Înviere,  peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” vor fi prezenți la datorie în județul Brașov, în noaptea de  Înviere. De asemenea, jandarmii montani vor patrula în zonele turistice și în zonele de agrement, acolo unde, mai ales în perioada sărbătorilor. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.