Primarul Coliban: „Cheltuielile salariale, recuperate la buget de la FC Braşov, nu sunt ilegale, ci doar neeligibile”

Primarul Braşovului, Allen Coliban, a declarat, vineri, că o parte din finanţarea de la bugetul local acordată FC Braşov – criticată în ultimul Raport al Curţii de Conturi – a fost recuperată, fiind vorba de cheltuielile salariale, în sumă de 112.000 de lei, însă a subliniat că acestea nu ar fi „cheltuieli ilegale”, ci doar „neeligibile spre a fi plătite de la bugetul local”.  Declaraţia vine după ce Primăria municipiului Braşov a pierdut, în primă instanţă, procesul intentat Curţii de Conturi şi Camerei de Conturi Braşov, care a cerut municipalităţii să determine şi să recupereze prejudiciile din acordarea nelegală a milioane de lei din banii publici către FC Brașov – Scotch Club, precum și din acordarea gratuită şi fără acordul Consiliului Local, a Catacombelor Brașovului, către ONG-ul Amural

„Până când nu vedem motivarea, nu pot comenta pe fond. Cu siguranţă vom ataca hotărârea, pentru că este decizie de primă instanţă. (…) Legat de fondurile pe care municipiul le-a recuperat de la FC Braşov, sunt cheltuieli salariale, pe care analiza juridică a stabilit că nu puteau fi decontate din banii publici, vorbim de 112.000 de lei, care au fost recuperaţi din veniturile proprii. (…) Din toată finanţarea către club, de 3,5 milioane de lei, am recuperat această sumă, care a fost considerată cheltuieli legale, dar neeligibile pentru a fi plătite din bugetul local”, a afirmat edilul, comentând decizia Tribunalului Braşov, care a respins cererea de anulare a Raportului Curţii de Conturi. 

Tribunalul Braşov a respins, joi, cererea formulată de Coliban, în numele municipiului Braşov, de a anula Raportul Curţii de Conturi, care a stabilit că ar fi existat mai multe nereguli în ce priveşte finanţarea FC Braşov de la bugetul local. 

„Respinge acţiunea formulată de reclamantul municipiul Braşov, prin primar Allen Coliban, în contradictoriu cu pârâtele Curtea de Conturi a României şi Camera de Conturi Braşov, ca nefondată. Cu drept de recurs în 15 zile de comunicare”, se arată în soluţia instanţei de contencios administrativ şi fiscal, postată pe portal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.