Străzile principale din municipiul Brașov, în stare optimă după ninsoarea de marți dimineața. Pe traseu au fost scoase 40 de utilaje

Operatorul care asigură serviciul de deszăpezire, Comprest, a acționat cu 40 de utilaje pe străzile Brașovului și Poienii Brașov, astfel încât circulația se desfășura în condiții bune marți dimineața. Reprezentanții Primăriei Brașov au precizat că primele utilaje au ieșit începând cu ora 4.00 și, având în vedere că ninsoarea continuă, ele au fost menținute pe străzile principale, pe cele în pantă, pe străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun, în zonele în care funcționează unități medicale, unități de învățământ și instituții de intervenție.

 

Marți dimineața s-au utilizat aproximativ 140 de tone de material antiderapant, stocul municipalității fiind de aproximativ 1.700 de tone. În Poiana Brașov au acționat 4 utilaje, iar alte două au deszăpezit drumul spre Poiană, în perioadele de ninsoare abundentă.

„În măsura în care traficul pe străzile incluse în prima etapă de deszăpezire se va desfășura în condiții optime, se va intra și în interiorul cartierelor. Conform prevederilor legale, persoanele fizice și juridice din municipiul Brașov au obligația de a curăța trotuarele din dreptul proprietăților pe care le dețin”, a anunțat Primăria Brașov. 

Cum pot cere brașovenii intervenția utilajelor de deszăpezire

Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495. În cazul în care solicitările nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550, sau direct la Serviciul de Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: salubrizare@brasovcity.ro.

Etapele desfășurării acțiunilor de deszăpezire:

– etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;

– etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;

– etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.

Având în vedere specificul anumitor zone în pantă (cartierul Șchei, str. C D Gherea etc) activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă.

Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov este asigurată de către Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.