Ultimul weekend cu pârtii deschise în Poiana Braşov

Pârtiile din Poiana Braşov se închid oficial pe data de 23 aprilie, a anunţat Primăria Municipiului Braşov. Prognoza meteo, care anunță temperaturi pozitive și ploi, nu mai permite continuarea sezonului de schi, astfel că pârtiile se vor închide şi nu se vor mai face amenajări cu zăpadă artificială. 

În prezent, se schiază în condiții acceptabile, de primăvară, pe pârtiile: Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roșu, cu ieșire la telescaunul Ruia. Stratul de zăpadă bătută de pe pârtiile deschise schiului are între 10 și 20 de cm.

Având în vedere consistența zăpezii – care diferă foarte mult pe parcursul zilei și de la zonele umbrite, unde este dură, la zonele însorite, unde stratul este moale, încetinind brusc alunecarea și solicitând articulațiile picioarelor – Serviciul Salvamont vă recomandă să schiați cu viteză redusă, să fiți pregătiți să fiți supuși unui alt regim de alunecare odată cu ieșirea în zonele însorite și să nu bruscați schiurile, pentru a reduce șocurile primite de articulații.

Instalațiile de transport pe cablu care vor funcționa în următoarele zile sunt telegondola și telescaunul Ruia.

Programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu este până la ora 16:00 pentru ultima urcare cu telegondola, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 15:45.

Puteți afla date despre starea pârtiilor și instalațiile care funcționează accesând https://starepartii.brasovcity.ro/ro/acasa/.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.