Consiliul Județean Brașov se pregătește de inaugurarea aeroportului. Vor fi „porți deschise”. Este programată și o cursă specială

Consiliul Județean Brașov  va organiza în 10 și 11 iunie „Zilele porților deschise” la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, eveniment la care sunt așteptați toți brașovenii. Vor fi show-uri aviatice, concerte, puncte de de alimentație publică și tururi ghidate în Terminal și alte zone ale aeroportului. 

Mai exact, potrivit directorului Regiei Autonome Aeroportul Internațional Brașov, Alexandru Anghel, vor fi zboruri ale aeronavelor Aeroclubului Român, dar se poartă discuții cu Forțele Aeriene Române, care ar urma să aducă  elicoptere Puma și avioane. De asemenea, Armata Română ar urma să organizeze și o expoziție de tehnică militară. În ceea ce privește concertele, nu au fost anunțate numele artiștilor care ar urma să urce pe scenă. 

Pentru asigurarea transportului brașovenilor care nu vor merge cu mașinile personale să viziteze aeroportul, Consiliul Județean Brașov poartă discuții cu RATBV. De altfel, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, le-a recomandat primarilor din județul Brașov să încerce să asigure linii de transport ocazionale cu destinația Aeroportul Internațional Brașov. 

Zbor inaugural cu oficiali aduși de la București 

În 15 iunie este programat și zborul de inaugurare. Președintele Consiliului Județean Brașov are în plan o cursă TAROM București – Brașov și retur, pasageri urmând a fi oficialii care, de-a lungul timpului, au contribuit la realizarea aeroportului.

„Deocamdată așteptăm o ofertă de preț de la TAROM”, a spus Veștea. 

Inițial, planul administrației județene era ca zborul inaugural să fie o cursă TAROM Brașov – Bruxelles. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.