FOTO&VIDEO. Cultura, la mare căutare, când e pe gratis. Brașovul a fost animat în „Noaptea Muzeelor”.

Câteva mii de brașoveni și-au rezervat seara de sâmbătă pentru a merge să vadă expozițiile de artă sau istorice din oraș, în „Noaptea Muzeelor”. Au fost cozi până spre ora închiderii muzeelor, la miezul nopții, iar străzile centrul istoric al orașului au fost animate, cum nu au mai fost de ceva vreme. Intrarea a fost libera, ca de fiecare dată în Noaptea Muzeelor.

Fiecare muzeu s-a pregătit cum a știut mai bine. Muzeul de Istorie le-a oferit brașovenilor ocazia de a a afla care este identitatea Brașovului dar și să vadă „pe viu” niște cavaleri. O tabără medievală a fost și în Piața Brassai, unde Primăria Brașov a organizat un eveniment cu cavaleri și domnițe. 

Casa Mureșenilor a profitat de faptul că are o curte și, pe lângă expoziții, a oferit și un concert folk în are liber, susținut de trupa Om bun. Tot la Casa Mureșenilor au fost recitaluri și în sala din față. 

Voluntari politicoși, dar nu și ghizi la Turnul Lemnarilor

Anul acesta, la Noaptea Muzeelor a participat și Primăria Brașov, care a deschis mai multe turnuri, dar și Banca de Cultură Apollonia. 

Turnul Lemnarilor de sub Tâmpa a fost deschis de Fundația Monumentelor Istorice din Brașov, instituție care se ocupă de administrarea turnurilor și bastioanelor, și care derulează și proiecte ce vizează reabilitarea unor clădiri istorice din oraș.

Din păcate pentru vizitatori, cel puțin la începutul serii, la turn nu era niciun reprezentant al fundației, pentru a oferi informații sau pentru a vorbi despre patrimoniul Brașovului. Vizitatorii erau întâmpinați de voluntari politicoși, gazde foarte bune, dar nu ghizi, pentru că ei înșiși aveau întrebari despre obiectiv.

Ateliere, concerte și proiecții

La Banca de Cultură Apollonia a fost mai multă animație, pentru că Hospice Casa Speranței a organizat la etaj un mic atelier de pictură pentru cei mici. În celelalte săli erau expuse diferite opere de artă modernă. 

La turnurile de După Ziduri au fost spectacole artistice: la Turnul Alb a fost un recital al Operei Brașov, iar lângă Depoul de Artă Brașov au mixat artiștii invitați de Depoul de Artă Urbană Brașov. 

De asemenea, după lăsarea întunericului, pe Turnul Alb au fost proiectate diferite imagini, într-un eveniment de videomapping. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.