Opt proiecte sociale vor fi finanţate de Primăria Braşov. Ele se adresează copiilor cu nevoi speciale, persoanelor cu dizabilități și tinerilor dezinstituționalizați

Municipalitatea a anunțat care sunt proiectele din domeniul social care au obținut finanțare de la bugetul local, prin Ghidul social, după ce săptămâna trecută a respins singura contestație depusă de către unul dintre solicitanții al cărui proiect a fost respins. Valoarea totală a celor 8 proiecte care au obținut finanțare de la Primăria Brașov este de 360.066,2 lei. 

Proiectele sociale câștigătoare în acest an vizează copiii cu nevoi speciale, persoanele cu handicap vizual, cele cu dizabilități locomotorii, îmbunătățirea sănătății mintale și integrarea tinerilor dezinstituționalizați.

Proiectele câștigătoare sunt:

  1. Start recuperare pentru copiii cu TSA din Brașov! al Asociației Help Autism. Valoarea cofinanțării de la Primăria Brașov este de 50.000 de lei.

Scopul proiectului este îmbunătățirea accesului la terapie pentru copiii cu autism din Brașov prin asigurarea a două componente ale procesului: evaluarea psihologică gratuită (care poate aduce beneficiari noi în programe de recuperare) și asigurarea materialelor de terapie pentru beneficiarii aflați deja în programele de terapie ale Centrului de zi Copiii de Cristal Brașov. Acest proiect presupune oferirea de servicii de evaluare psihologică gratuită pentru 20 de copii cu diagnostic de TSA din Brașov pe o durată de 5 luni și dotarea a 5 camere de terapie din centrul de zi Copiii de Cristal din Brașov cu materiale de terapie specifice în vederea îmbunătățirii calității serviciilor de recuperare pe o durată de 3 luni.

  1. Vrem să fim salvați și noi! al Asociației Nevăzătorilor din România, Filiala Brașov. Valoarea cofinanțării de la Primăria Brașov este de 50.000 de lei.

Scopul proiectului este instruirea persoanelor adulte cu handicap vizual în gradele grav și accentuat în cazul unui cutremur și dotarea cu kit-uri de supraviețuire, care vor conține și bastoane albe, pliabile. La acestea se adaugă realizarea de ghiduri în alfabetul Braille și elaborarea de planuri de evacuare tactile ale locuințelor beneficiarilor proiectului.

  1. Tehnologie pentru terapie în logopedie al Asociației Dicta Brașov. Valoarea cofinanțării de la Primăria Brașov este de 47.400 de lei.

Scopul proiectului este de creștere a nivelului de integrare în învățământul de masă a 15 copii cu cerințe educaționale speciale, în urma utilizării în terapiile de logopedie de tehnologii moderne, cu rezultate dovedite în tulburări logopedice, ale motricității fine și ale atenției.

  1. Fii Activ! al Asociației pentru Persoane cu Dizabilități Fizice Sf. Haralambie. Valoarea cofinanțării de la Primăria Brașov este de 44.902,88 lei.

Scopul proiectului este de a dezvolta, transfera și promova activitatea fizică și artistică drept factor de coeziune socială, între persoanele cu dizabilități fizice și persoane valide.

Proiectul include o formă inovativă de dezvoltare personală prin dans și dezvoltarea de abilități necesare accesului la o viață activă, pentru 15 persoane cu dizabilități și 15 dansatori; diversificarea programelor de formare (curs de fotografie), pentru dezvoltarea personalității, creșterea competențelor și stimei de sine și aderarea la o viață activă și independentă pentru un număr de minim 10 persoane: 5 persoane cu dizabilități și 5 voluntari; pregătirea și prezentarea în public a unui moment artistic, dans adaptat; parcurgerea a minim 5 trasee montane din apropierea Brașovului, echipe mixte 7 persoane cu dizabilități și 7 însoțitori/voluntari, pentru a promova mișcarea și un stil de viață sănătos în rândul persoanelor cu dizabilități și pentru a realiza o Hartă a Accesibilității pentru principalele trasee turistice din Brașov.

  1. 7SensesKids – Prevenție și Intervenție timpurie al Asociației Rază de Speranță în Intervenția și Terapia TSA. Valoarea cofinanțării de la Primăria Brașov este de 43.828 de lei.

Proiectul constă în acordarea unui pachet de servicii psihoterapeutice și psiho-educaționale în vederea facilitării intervenției timpurii, abilitării, reabilitării și pregătirii pentru învățare (nivel antepreșcolar și preșcolar) pentru minim 20 de copii aflați în situații de risc/sau cu dizabilități. Totodată, proiectul include și un program psihoeducațional pentru aparținători, astfel încât aceștia să continue programul psihoterapeutic/educațional în mediu familial.

  1. EQULIBRIUM – be Brave al Asociației de Servicii Sociale SCUT. Valoarea cofinanțării de la Primăria Brașov este de 43.812,3 lei.

            Obiectivul acestui proiect este de creștere a sănătății mintale în rândul adolescenților și tinerilor din municipiul Brașov, prin furnizarea de servicii specializate și organizarea unei campanii de informare și conștientizare cu privire la sănătatea mintală.

  1. ReConnect – Pantent Skills, ed. 2 al Asociației Rază de Speranță în Intervenția și Terapia TSA. Valoarea cofinanțării de la Primăria Brașov este de 43.963 de lei.

Prin intermediul acestui proiect se va acorda un pachet de servicii specializate integrate de sănătate mintală pentru 50 de părinți ai copiilor cu tulburări de sănătate mintală (TSA și/sau tulburări de sănătate mintală asociate), având în vedere că părinții persoanelor cu TSM reprezintă categoria cea mai afectată de schimbarea radicală a vieții din ziua în care un membru al familiei primește diagnosticul. Tot în cadrul acestui proiect este inclusă și susținerea programului psihoeducațional Parent Connected pentru 50 de părinți.

  1. O Casă pentru Viitor al Asociației Zâmbește pentru Viitor. Valoarea cofinanțării de la Primăria Brașov este de 36.160 de lei.

 Prin intermediul acestui proiect, un număr de 5 tineri care părăsesc sistemul de ocrotire socială al statului, atunci când împlinesc 18 ani, vor beneficia de un pachet de servicii integrate (consiliere psihologică, consiliere vocațională și consiliere pentru deprinderi de viață independente) și de mediere a muncii în inserția socio-profesională. La aceasta se adaugă și facilitarea unei locuințe pentru 5 tineri dezinstituționalizați.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.