Istoricul sancţiunilor rutiere poate fi accesat online. Ministerul Afacerilor Interne a lansat platforma de unde se poate obţine documentul

Fiecare şofer din România poate accesa istoricul sancțiunilor rutiere  online, începând de joi. Ministerul Afacerilor Interne a lansat platforma hub.mai.gov.ro, unde se află şi o secțiune dedicată obținerii online a istoricului sancțiunilor rutiere.

Pentru a obține acest document online, solicitantul trebuie să posede sau să își creeze un cont pe portalul hub.mai.gov.ro sau pe ghiseul.ro. În cazul în care utilizatorul optează pentru un cont direct pe platforma hub.mai.gov.ro, este necesară o singură deplasare la o unitate de poliție pentru a-și confirma identitatea, conform comunicatului transmis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) prin intermediul AGERPRES.

Dacă utilizatorul folosește un cont de pe platforma ghiseul.ro, nu mai este nevoie să se deplaseze la o unitate de poliție, identitatea fiind confirmată pe baza datelor existente în respectivul portal.

După autentificarea în portalul hub.mai.gov.ro folosind un cont validat, următorul pas constă în selectarea opțiunii „istoricul sancțiunilor rutiere”. Apoi, solicitantul trebuie să introducă datele cerute de platformă, precum motivul pentru care solicită eliberarea documentului și perioada pentru care dorește să-i fie comunicat istoricul sancțiunilor rutiere.

Obținerea istoricului sancțiunilor rutiere este gratuită, iar documentul generat în acest fel este valabil doar în format electronic

În cazul în care solicitantul are nevoie de un cazier rutier în format fizic, tipărit, acesta trebuie să se deplaseze la serviciile rutiere din cadrul inspectoratelor de poliție județene sau la Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, conform sursei citate.

Portalul permite şi obţinerea cazierului judiciar

Pe lângă obținerea istoricului sancțiunilor rutiere, portalul hub.mai.gov.ro permite și eliberarea certificatului de cazier judiciar, programarea pentru obținerea pașapoartelor și solicitarea avizelor de la Direcția Generală Logistică a Ministerului Afacerilor Interne pentru urbanism, amenajare a teritoriului, precum și autorizații de construcție sau desființare a construcțiilor.

De la lansarea secțiunii pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar pe data de 1 februarie 2023 și până în prezent, aproximativ 130.000 de conturi de utilizator au fost create, iar 115.000 de certificate de cazier judiciar au fost emise.

De asemenea, prin intermediul platformei hub.mai.gov.ro, peste 320.400 de persoane s-au programat pentru obținerea pașapoartelor de la lansarea acestui serviciu și până în prezent.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.