FC Brașov, în pragul dezintegrării. Dosarul de licențiere este, încă, în deliberare. Dan Alexa recunoaşte: „S-a ajuns la TAS, cred că pe o neglijență a noastră”

FC Brașov, echipă reintrată pe scena fotbalului românesc printr-un artificiu birocratic al Primăriei Braşov, prin cesionarea locului în Liga a 2-a obținut pe teren de Corona Brașov, este acum în pragul dezintegrării. Federația Română de Fotbal (FRF) nu a acordat licența pentru sezonul 2023 -2024, dosarul se judecă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar antrenorul Dan Alexa încearcă să țină în priză jucători care nu știu dacă vor juca în colorile galben negre în liga secundă şi transmite tot felul de mesaje decidenţilor în acest caz.

Instanța de la Lausanne ar fi trebuit să se pronunțe în dosarul FC Brașov (care a contestat decizia FRF) în 30 iulie, dar speța nu a fost analizată, după ce FC Brașov a recuzat arbitrul desemnat. Deocamdată nu au apărut informații oficiale privind data la care se vor pronunța judecătorii, iar pe tabloul ligii secunde, care începe în 5 august, apare Progresul Spartac (echipă retrogradată în Liga a 3-a).

FC Brașov invocă integritatea și transparența procesului de licențiere


Oficialii FC Brașov au depus cererea de recuzate argumentând, într-un comunicat de presă, că „poziția în dosarul de la TAS ne pune reale semne de întrebare privind integritatea și transparența privind procesul nostru de licențiere. Din acest motiv, am solicitat Tribunalului de Arbitraj Sportiv recuzarea, pe motivul că arbitrul ales în dosarul nostru este într-un posibil conflict de interese”.

Pe de altă parte, antrenorul Dan Alexa pare a fi ajuns la limita răbdării și, printre rânduri, recunoaște că în această situație s-a ajuns și din cauza bâlbelor de la nivelul FC Brașov.

„S-a ajuns la TAS, cred că pe o neglijență a noastră”

„S-a ajuns la TAS, cred că pe o neglijență a noastră, dar nu cred că au fost atât de mari problemele încât să nu putem juca în Liga 2. Știu echipe care sunt în Liga 2 cu probleme foarte mari, dar care văd că au luat licența și asta mă face să cred că s-a trecut foarte ușor peste dosarul nostru (…) Pentru jucători nu este deloc o situație confortabilă, sunt jucători buni care sunt căutați de alte cluburi. Eu am ținut să avem banii la zi și s-a reușit acest lucru. Este un moment foarte greu pentru vestiar, îi simt pe jucători apăsați, dar ei au contracte, sunt plătiți la zi și trebuie să vină la antrenamente”, a declarat Alexa pentru liga2prosport.ro.

FC Brașov este finanțată de la bugetul local al municipiului Brașov, banii fiind virați în contul ACS FC Brașov – Steagu Renaște din care, în momentul acordării primei finanțări, în anul 2021, făcea parte și primarul Brașovului, Allen Coliban.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.