Oraşul Zărneşti va avea prima sa creşă publică. Investiţia depăşeşte 12 milioane de lei

La Zărneşti se va construi prima creşă publică din oraş. Primarul Alexandru Lucian Igrişan a anunţat că a semnat contractul cu Compania Naţională de Investiţii, care se va ocupa de acest proiect. Lucrările de contrucție vor începe sub angajamentul firmei CONCAS SA Buzău și sub supravegherea GLOBAL COM-SERV SRL din Popești Leordeni, care va asigura serviciile de dirigenţie de şantier.

Primăria Zărnești a primit aprobarea de la CNI (Compania Națională de Investiții) pentru începerea construcției, buget alocat proiectului fiind în valoare de 12.304.635,00 lei. În luna martie Primăria Zărneşti a primit autorizația de construire pentru creșa de tip mediu.

Proiectul de construire a unei creşe la Zărneşti este unul vechi. În urmă cu trei ani primăria orașului Zărnești a făcut primul pas pentru această investiţie, realizând expertiza tehnică a unei clădiri propuse să găzduiască viitoarea creşă şi o grădiniţă, respectiv fosta fabrică de pâine.

Locația în care urmează să fie amplasată creșa a fost preluată de la fostul proprietar, Vel Pitar, în anul 2017.

Astfel, după aproape trei ani și jumătate proiectul începe să prindă contur, după ce în anul 2022 oficialitățile locale anunțau că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții va prelua amplasamentul- imobil „constituit din teren în suprafață de  4880 mp,  înscris în CF nr.118590, nr. cad. 118590,  în vederea executării obiectivului de investiții „Construire creșă medie – proiect tip, orașul Zărnești, județul Brașov”, situat în orașul Zărnești, str. Aleea Uzinei fn-Iniţiator Primarul oraşului Zărneşti”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.